- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Generația Z, greu acceptată de manageri. Nu știu să trimită un mail, se îmbracă nepotrivit și vin la interviuri însoțiți de părinți

09 Jan, 20:15 • stefan.vlad
Generația Z, greu acceptată de manageri. Angajatorii fac tot posibilul să nu angajeze proaspeți absolvenți de facultate și încearcă în schimb să atragă profesioniști mai în vârstă, chiar dacă trebuie să le acorde mai multe beneficii și salarii mai mari, potrivit unui sondaj realizat recent.
Generația Z, greu acceptată de manageri. Nu știu să trimită un mail, se îmbracă nepotrivit și vin la interviuri însoțiți de părinți

Generația Z, greu acceptată de manageri. Un sondaj efectuat în Statele Unite de revista online Intelligent, axată pe viața studențească, a constatat că 39% dintre angajatori evită să angajeze absolvenți de colegiu pentru posturile pentru care sunt eligibili în favoarea candidaților mai în vârstă. Sondajul a fost realizat pe 800 de manageri, directori și executivi implicați în procesele de recrutare în SUA, în decembrie, potrivit Business Insider.

Generația Z, greu acceptată de manageri

Peste jumătate dintre angajatori au declarat că recruții tineri au dificultăți în a menține contactul vizual în timpul interviului, iar 50% au spus că au cerut compensații nerezonabile. Aproape jumătate au spus că au apărut într-o ținută nepotrivită, iar aproape 20% au declarat că au venit însoțiți de un părinte la interviu.

Citește și: Generația Z preferă să cumpere îmbrăcăminte second-hand. Piața Globală a hainelor se va dubla până în 2027

Managerii folosesc mai multe tactici pentru a atrage profesioniștii mai în vârstă, 60% oferind mai multe beneficii, 59% oferind salarii mai mari, 48% oferind posibilități de lucru la distanță sau hibrid, iar 46% sunt dispuși să angajeze candidați supra-calificați.

Mai mult, tineri au reputația de a fi dificili de lucrat cu ei. Aproape doi din trei angajatori cred că absolvenții recenți de facultate se consideră îndreptățiți și că deseori nu pot gestiona volumul de muncă.

Cel puțin 58% au spus că se supără prea ușor și nu sunt pregătiți pentru piața muncii. Acest lucru include incapacitatea de a primi feedback și abilități slabe de comunicare, arată sondajul.

Odată cu intrarea pe piața muncii în număr tot mai mare a Generației Z, în ultimii ani, angajatorii sunt îngrijorați cu privire la capacitatea tinerilor de a se adapta la viața corporativă.

PWC, Deloitte și KPMG sunt printre marile firme care au afirmat că angajații din Generația Z care au absolvit în timpul pandemiei au dificultăți în a-și exercita abilitățile de comunicare de bază și eticheta de birou.