- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât costă primele roşii româneşti apărute pe piaţă în 2024. Soiul „inimă de bou”, cel mai apreciat

12 Mar, 20:23 • Cornel Ghimeșan
Primele roșii românești din acest an au ajuns deja pe piață, dar consumatorii trebuie să fie pregătiți pentru un preț mai ridicat decât în anii precedenți. Deoarece serele au fost încălzite pe tot parcursul iernii, costurile de producție au crescut, determinând o creștere de 10% a prețurilor în comparație cu anul trecut.
Cât costă primele roşii româneşti apărute pe piaţă în 2024. Soiul inimă de bou, cel mai apreciat

Cât costă primele roşii româneşti apărute pe piaţă în 2024. Mircea Tatu, un agricultor din Buzău, a cultivat roșii pe o suprafață de peste 4.000 de metri pătrați în sere încălzite. El estimează că roșiile sale vor fi disponibile pe piață începând cu mijlocul lunii martie. Costurile ridicate pentru încălzirea serelelor și munca agricolă se vor reflecta în prețul final al roșiilor şi estimează că fiecare zi de încălzire costă 2.500 de lei, transmite Antena 3.

Cât costă primele roşii româneşti apărute pe piaţă în 2024

Deși roșiile sunt în prezent disponibile la un preț de 37 de lei pe kilogram, comparativ cu 33 de lei anul trecut, consumatorii sunt dispuși să plătească mai mult pentru acestea datorită gustului și calității lor superioare.

Citeşte şi: România, cel mai mare importator net de carne de porc din Europa Centrală și Balcani! Ce arată studiul USDA

În ceea ce privește preferințele, roșiile „inimă de bou” sunt extrem de apreciate pentru dimensiunile lor mari, gustul dulce și rezistența la boli. Soiul 1600 de Buzău este, de asemenea, popular pentru fructele sale generoase, dulci și suculente. Cu toate acestea, este important de menționat că roșiile de aceste soiuri își păstrează prospețimea doar pentru câteva zile după recoltare.

Citeşte şi: Oferta scandaloasă primită de o tânără care a aplicat pentru a spăla toalete la un supermarket. „Pentru 14 ore pe zi?”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult