- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât costă să faci nuntă, botez sau înmormântare la biserică

05 Apr, 14:59 • Andrei Alina
Mitropolia Olteniei a impus un plafon pentru taxele de înmormântare, botez și nuntă. Decizia a fost luată în Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei.
Cât costă să faci nuntă, botez sau înmormântare la biserică

Mitropolia Olteniei a impus, în martie, un plafon financiar pentru nuntă, botez și înmormântare. Taxele sunt considerate drept contribuții ale credincioșilor pentru serviciile religioase săvârșite de preoți.

Astfel, Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei a decis ce taxă trebuie să plătească fiecare credincios pentru oficierea unei slujbe de nuntă, a unui botez și a unei înmormântări.

Citește și: S-a aflat! Câți bani cere Andreea Bălan pentru a cânta la o nuntă. Tariful este mai mic decât al altor soliști

În documentul Consiliului Eparhial sumele sunt trecute ca un plafon maxim. Mai exact, biserica vrea să spună că o nuntă religioasă este maximum 600 de lei, iar un botez sau o înmormântare este maximum 500 de lei, potrivit gorjonline.ro.

Citește și: Antalya este destinația a peste 350.000 de români, anul acesta. Hotelierii anunță creșteri de peste 20% față de anul precedent

La același tarif intra și slujbele de 40 de zile, făcute pentru persoanele decedate.