- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât de puternică e armata României față de cele ale Ungariei și Bulgariei! Poziția pe care o ocupă în topul puterilor mondiale

20 Oct, 13:31 • Cornel Ghimeșan
Româna are o armată mult mai puternică față de cea a Ungariei sau a Bulgariei, arată un studiu realizat de Global Firepower, care a luat în calcul mai mulți factori, printre care numărul de tancuri, avioane sau soldați.
Cât de puternică e armata României față de cele ale Ungariei și Bulgariei! Poziția pe care o ocupă în topul puterilor mondiale

Cât de puternică e armata României față de cele ale Ungariei și Bulgariei! În ciudat tuturor controverselor legate de alocările pentru armată,  studiul arată că România conduce la capitolul de bugetul disponibil alocat apărării.

Citește și România și-ar putea trimite Armata în războiul din Israel? Pentagonul are gata 2000 de soldați americani pentru Orientul Mijlociu

Cât de puternică e armata României față de cele ale Ungariei și Bulgariei!

Astfel, țara noastră ocupă locul 47 în clasamentul mondial cunoscut sub numele de „scorul PowerIndex („PwrIndx”), în timp ce Ungaria este pe locul 53, iar Bulgaria pe locul 59. Specialiștii spun că acest lucru este influențat și de populație, astfel că ambele țări au populații mai mici decât România, scrie spynews.ro.

Mai mult, studiul mai arată că România ar dispune de 7 milioane oameni care să lupte, în timp ce Ungaria de 3,7 milioane, iar Bulgaria de 2,6 milioane.

De asemenea, armata României are și un număr mai mare de personal militar activ, de până la 67.000 de oameni, față de Ungaria care are 23.000, în timp ce Bulgaria dispune de 25.000.

În realizarea acestui studiu cei de la Global Firepower au luat în calcul și bugetul disponibil pentru apărare, mai exact 5,4 miliarde $ – România, Ungaria – 4,6 miliarde $, ia Bulgaria – 1,1 miliarde $.

Clasamentul PowerIndex („PwrIndx”) a fost influențat de 60 de factori, printre care numărul soldaților, artilerie, buget și câți cetățeni ar putea lupta.

Dacă România ocupă locul 47 în acest clasament, SUA se află pe primul loc urmată de Rusia, China, India și Marea Britanie.

Clasamentul este continuat de Coreea de Sud, Pakistan, Japonia, Franța, Italia și Turcia.

„Clasamentul final al puterii de foc globale de mai jos utilizează peste 60 de factori individuali pentru a determina scorul PowerIndex („PwrIndx”) al unei anumite națiuni, cu categorii care variază de la cantitatea de unități militare și poziția financiară la capacitățile logistice și geografia. Formula noastră unică, internă, permite națiunilor mai mici, mai avansate din punct de vedere tehnologic, să concureze cu puteri mai mari, mai puțin dezvoltate, iar modificatori speciali, sub formă de bonusuri și penalizări, sunt aplicați pentru a rafina și mai mult lista care este întocmită anual”, au transmis realizatorii studiului.

Citește și Kosovo, la un pas de război! Armata Română trimite militari în zona de conflict

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult