- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România și-ar putea trimite Armata în războiul din Israel? Pentagonul are gata 2000 de soldați americani pentru Orientul Mijlociu

17 Oct, 12:17 • Stefan Simion
Pentagonul are 2.000 de soldaţi americani care sunt gata pentru a fi desfăşuraţi în Orientul Mijlociu. Dacă situația va scăpa de sub control, armatele NATO ar putea interveni în conflictul din Fâșia Gaza.
România și-ar putea trimite Armata în războiul din Israel? Pentagonul are gata 2000 de soldați americani pentru Orientul Mijlociu

Mai mulți reprezentați ai Statelor Unite ale Americii au confirmat că armata americană a selectat aproximativ 2.000 de soldați pentru a se pregăti pentru o eventuală desfășurare în sprijinul Israelului. Dacă armatele NATO vor fi solicitate să intervină, atunci și România ar putea trimite militari în zona de conflict din Fâșia Gaza.

Pentagonul ar fi gata să intervină în Israel

Trupele respective sunt staționate în prezent atât în interiorul Orientului Mijlociu, cât și în afara acestei zone, inclusiv în Europa, mai susțin oficialii americani.

Nu se știe însă care ar fi contextul de moment în care ar putea SUA să desfășoare trupele sau unde, dar decizia Pentagonului semnalează că Washingtonul se pregătește să sprijine trupele israeliene în cazul în care Israelul ar lansa a misiune terestră în Gaza.

Citește și: Alertă la nivel global! Cât de mult va exploda prețul acestui produs din cauza războiului din Israel. Previziunile sunt crunte

Război Fâșia Gaza, locul în care Pentagonul ar putea oferi sprijin civililor
Război Fâșia Gaza, locul în care Pentagonul ar putea oferi sprijin civililor

Conform unor surse, se pare că Pentagonul ar fi trimis ordine de „pregătire pentru desfășurare” către aproximativ 2.000 de soldați americani. Aceștia sunt instruiți și pregătiți să răspundă în războiul dintre Israel și Hamas.

La ora actuală, din cei 2000 de americani fac parte militari proveniți din toate serviciile armate americane. Se ia în calcul personalul care este implicat în misiuni precum consilierea și sprijinul medical, așadar pot fi și misiuni de sprijin în cazul civililor afectați de războiul din Fâșia Gaza.

„Acești militari nu sunt destinați să servească într-un rol de luptă”, au mai precizat oficialii.

Trupele care se antrenează în prezent la Pentagon ar avea în plan să organizeze diverse misiuni cu scopul de a acoperi mai multe roluri de sprijin, cum ari fi sprijinul medical în zona de conflict, sprijinul pentru munițiile explozibile rămase nedetonate,  asigurarea unei securități suplimentare la punctele de trecere, etc.

Acești soldați nu ar fi trimiși în Israel, dar ar putea fi trimiși în țări din regiune pentru a sprijini civilii afectați de conflictul din Fâșia Gaza.

În acest context, se pare că niciun militar din trupele de infanterie nu a fost pus pe lista celor care au primit ordinul de pregătire pentru desfășurare.

Ai mai putea citi și: Ce se întâmplă cu prețul petrolului în contextul războiului din Orientul Mijlociu dintre Israel și gruparea Hamas

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult