- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât mai câștigă un consultant în turism în 2023. Salariul său poate trece de 1200 de euro

09 Apr, 21:28 • Bumbeneci Diana
Un consultant în turism câștigă destul de bine în România, iar regulile pe care le are de respectat la locul de muncă nu sunt foarte multe.
Cât mai câștigă un consultant în turism în 2023. Salariul său poate trece de 1200 de euro

Turismul este foarte important în toate zonele României, mai ales pentru susținerea economiei și pentru dezvoltarea interesului pentru zonele țării atunci când vine vorba despre excursiile și concediile românilor. Un consultant în turism este cel care promovează zonele importante din fiecare localitate, dar și care îi ajută pe oameni să își găsească vacanța mult dorită. Pentru munca sa depusă, un astfel de angajat câştigă între 800 şi 1.200 de euro net pe lună,upă cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs, citat de Zf.

Ce trebuie să facă un consultant în turism

În continuare, în România, așa cum susțin specialiștii din domeniul turismului, acesta este unul pe trend ascendent, mai ales că românii își doresc să călătorească tot mai mult, chiar și la nivel național.

În ciuda inflaţiei şi a cheltuielilor crescute, vacanţele rămân în continuare o prioritate. Acest lucru se vede şi în creşterea cererii de specialişti în turism, pentru rolul de consultant turism fiind active în acest moment peste 400 de joburi.

Candidatului căutat este absolvent de studii superioare – specializarea turism reprezintă un avantaj, are cunoştinţe de limba engleză la un nivel mediu-avansat, experienţă în vânzări, experienţa de lucru în sistemele specifice industriei turistice (Amadeus, Cosmonaut, Iris Plus, Toma) şi cunoştinţe foarte bune de operare PC şi utilizare internet. Cele mai multe oferte sunt în Cluj-Napoca, Bucureşti, Braşov, Alba şi Timiş, iar oferta salarială este între 800 – 1200 euro net“, spune Mihaela Dobre, sales manager în cadrul BestJobs.

Job consultant în turism
Job consultant în turism

Ai mai putea citi: Vrei să știi ce e un job de continuous improvement? Cum poți obține locul de muncă plătit cu 1600 de euro pe lună

Jobul de consultant în turism aduce pentru români și o serie de bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă. Este vorba despre un bonus pentru atingerea/depăşirea obiectivelor, training permanent, laptop şi telefon, pachet de reduceri pentru concediile în familie, abonament de servicii medicale la secții private, precum şi info tripuri anuale.

La ora actuală, 428 de posturi vacante pentru poziţia de consultant în turism sunt active pe platforma BestJobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare publicate. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Cluj-Napoca, Bucureşti, Braşov, Alba, Timiş, iar majoritatea se desfășoară față în față, exclus remote.

Citește și: Un militar publică fluturașul de salariu pentru ca românii să afle totul despre povestea contribuției la pensiile din Armata Română! „Apoi ne-am împrăștiat ca pleava în toate colțurile lumii căutând alte oportunități fiind deja scârbiți de acest sistem ticălos”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult