- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât mai câștigă un creator de conținut în 2023. Veniturile sale ajung la mii de euro

23 Dec, 23:13 • Bumbeneci Diana
Un creator de conţinut câştigă între 800 şi 1.000 de euro net pe lună. Ce beneficii poți avea la acest loc de muncă.
Cât mai câștigă un creator de conținut în 2023. Veniturile sale ajung la mii de euro

Un creator de conţinut are un salariu care variază, în medie, între 800 şi 1.000 de euro net pe lună. Conform datelor de pe platforma de recrutare online bestjobs acesta este unul dintre cele mai căutate locuri de muncă din România.

Ce trebuie să facă un creator de conținut pentru veniturile sale

Iniţial, un creator de conţinut era asociat mai mult cu redactarea de texte sau scrierea de articole pentru site-uri web şi reviste. Cu expansiunea platformelor online, s-a diversificat şi a devenit mai complex. Astăzi, acest rol include crearea de conţinut multimedia, cum ar fi videoclipuri, infografice, podcasturi şi conţinut pentru social media.

Pentru rol este necesară experienţa în marketing şi cunoştinţe în domeniul, cunoştinţe solide de editare foto şi video pentru crearea conţinutului multimedia în scopuri de marketing, abilitatea de a comunica eficient în limba engleză. Salariul este de 800 – 1.000 euro net lunar”, Ana Vişian, marketing manager, bestjobs.

Poți citi: Zile libere 2024. Anul următor vor fi acordate două zile în plus. Până acum nu era oficial!

Creator de conținut
Creator de conținut

Acest loc de muncă are și multe beneficii oferite încă din prima lună de lucru. Este vorba despre tichete de masă, asigurare medicală, cursuri de pregătire profesională şi program flexibil.

La ora actuală, 477 de posturi vacante pentru poziţia de creator de conţinut sunt disponibile pe platforma bestjobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Ploieşti, dar și în regim de muncă remote, un regim tot mai căutat în rândul tinerilor.

Specialistul BestJobs mai anunță că un creator de conţinut era înainte asociat mai mult cu redactarea de texte sau scrierea de articole pentru site-uri web şi reviste. În prezent, acest rol include crearea de conţinut multimedia, cum ar fi videoclipuri, infografice, podcasturi şi conţinut pentru social media.

Vezi și: Calcule. Ce salariu ar trebui să ai dacă vrei să cumperi un apartament cu 2 sau 3 camere în rate

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult