- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât te costă școala de șoferi? Prețurile s-au dublat în 2022 ajungând la aproape 5000 de lei!

17 Nov, 22:02 • Cornel Ghimeșan
Permisul de condus este o necesitate pentru foarte mulți oameni. Se pare că, inflația se reflectă și în ofertele de preț ale școlilor de șoferi. Un studiu OLX arată că acestea s-au dublat în anul 2022, ajungând la aproape 5000 de lei.
Cât te costă școala de șoferi? Prețurile s-au dublat în 2022 ajungând la aproape 5000 de lei!

Prețurile pentru cursurile de șoferi au crescut enom în ultimul an, iar costurile medii pentru școală ajung la 4.883 lei, dublu faţa de anul precedent, arată un studiu OLX, cea mai mare platformă de anunţuri generaliste din România.

Alte articole: Aproape 70% din seniorii româniei au pensia mai mică de 2000 de lei! 1 milion de pensionari trebuie să se descurce cu 1000 de lei

”Conform celui mai recent studiu OLX, cea mai mare platformă de anunţuri generaliste din România, ofertele şcolilor de şoferi s-au scumpit considerabil în 2022. Costurile medii pentru cursurile de şofat ajung la 4.883 lei, dublu faţa de anul precedent.

Puseele inflaţioniste din ultimul an pot influenţa masiv sumele pe care românii vor fi nevoiţi să le investească pentru şcoala de şoferi. Institutul Naţional de Statistică a raportat creşteri de +28,85% la combustibil, în septembrie 2022 faţă de septembrie 2021. De asemenea, serviciile au fost mai scumpe cu 8,31% în octombrie 2022 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, arată datele platformei.

Plătești aproape 5000 de lei pentru școala de șoferi

Cât te costă școala de șoferi? Prețurile s-au dublat în 2022 ajungând la aproape 5000 de lei!
Cât te costă școala de șoferi? Prețurile s-au dublat în 2022 ajungând la aproape 5000 de lei!

Datele OLX arată că preţul mediu pentru ofertele şcolilor de şoferi pentru anul 2021 erau de 2.168 lei, în timp ce anul acesta românii vor cheltui în medie 4.883 lei pentru aceleaşi servicii.

Pentru face economie atunci când vine vorba de şcoala de şoferi, OLX le-a recomandat utilizatorilor să aleagă cu atenţie şcolile de şoferi din platformă, să compare ofertele, să caute eventuale oferte de Black Friday sau de sărbători. De asemenea, OLX încurajează utilzatorii să nu ofere avans la plată fără un contract semnat în prealabil şi de asemenea, să nu ofere datele cardului pe platforme precum WhatsApp.

„Observăm pe platformă o cerere crescută referitoare la cursurile pentru obţinerea carnetului de conducere, în comparaţie cu numărul anunţurilor listate. În acelaşi timp, preţurile ofertelor sunt în creştere substanţială, dublu la nivelul anului 2022, în comparaţie cu anul 2021. Unul dintre motivele principale ale acestui fenomen de scumpire este inflaţia – nivelul preţurilor la combustibil şi al serviciilor fiind încă în creştere”, spune Andreea Stoican-Popescu, PR & campaign manager OLX Romania, Bulgaria, Portugal.

Carnetul de şofer devine o necesitate pentru mulţi români, aşa cum arată şi datele liderului pieţei locale de anunţuri generaliste. La nivelul anului 2022, s-au înregistrat 2.028 de căutări ale utilizatorilor pentru acest serviciu, în timp ce oferta numără 122 de anunţuri postate.

Cea mai mare cerere este înregistrată pentru zona Bucureşti-Ilfov, cu 2.185 de căutări. Următoarele în top sunt zonele Argeş cu 499 de cereri şi Dolj cu 461 de cereri. Regiunile cu cele mai multe oferte sunt Bucureşti – Ilfov cu 198 de oferte, Argeş (24) şi Timiş (18).

Citește și: Veste bună pentru români. Se dau vouchere în valoare de 1000 de lei. Care sunt condiţiile

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult