- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât vor cheltui românii pe masa de Paște în 2023. Coșul de cumpărături va fi cu sute de lei mai scump

12 Mar, 21:30 • Bumbeneci Diana
Anul acesta, de Paște, românii se vor confrunta cu prețuri mai mari. Aceștia vor cheltui cu peste 30% mai mult față de anii anteriori.
Cât vor cheltui românii pe masa de Paște în 2023. Coșul de cumpărături va fi cu sute de lei mai scump

Paștele este din ce în ce mai aproape, iar românii se gândesc de pe acum să facă toate cumpărăturile necesare, asta deoarece prețurile la alimente sunt foarte ridicate, anunță Antena3. Ei bine, prețurile au crescut cu peste 30% față de anul 2022 și ne așteaptă cel mai scump Paște din ultimul deceniu.

Cât va costa masa de Paște în 2023

Conform sursei citate, prețurile pentru masa de Paște din acest an au crescut destul de mult față de anii anteriori. Așadar, românii vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru alimentele de bază.

Din anul 2022 și până în prezent, prețurile au crescut cu peste 30%. În acest an, mielul de Paște intră în categoria delicateselor, deoarece nu oricine își va permite să-l cumpere pentru masa de sărbătoare. De asemenea, chiar și ouăle, dar și laptele vor fi mai scumpe în anul 2023.

Vezi și: Cât va costa mielul de Paște în 2023. Crescătorii de oi prezintă primele prețuri

 Masa de Paște
Masa de Paște

Dacă  se putea cumpăra un kilogram de miel cu prețul de 30-35 de lei, însă în acest an se va putea cumpăra cu 40-45 de lei. Acest lucru înseamnă că un miel de 15 kilograme va costa nici mai mult, nici mai puțin de 675 de lei.

În cazul prețurilor pentru ouă, scumpirea este de 45-50% față de anul 2022, căci acum prețul unui singur ou este de 1,5 lei. În prezent, un litru de lapte se vinde în supermarket cu prețul de 9 lei, în timp ce anul trecut era doar 6 lei.

Nici producătorii din România nu sunt foarte mulțumiți de situație. Din cauza faptului că prețurile au crescut cu 30% față de anul trecut, crescătorii și producătorii spun că vina este a costului la furaje. Ei susțin faptul că prețul furajelor s-a dublat în ultimul an fiind nevoiți așadar să mărească și ei prețurile, pentru a putea controla veniturile.

Te mai poate interesa și: Va fi mai scumpă carnea de miel pentru drobul de Paște? Petre Daea: „Sper să se valorifice toți”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult