- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Va fi mai scumpă carnea de miel pentru drobul de Paște? Petre Daea: „Sper să se valorifice toți”

04 Mar, 22:39 • Bumbeneci Diana
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a făcut declarații despre drobul de Paște de care se vor bucura românii. Oficialul are noi îndemnuri pentru populație și vorbește despre creșterea prețurilor.
Va fi mai scumpă carnea de miel pentru drobul de Paște? Petre Daea: „Sper să se valorifice toți”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a făcut astăzi noi declarații. Oficialul a fost întrebat despre creşterea continuă a preţurilor la alimente, moment în care a explicat că nu a văzut o astfel de majorare, dar anticipează creşteri la carnea de miel de Paşte, conform RomâniaTV.

Petre Daea îi liniștește pe români cu privire la prețuri, însă are recomandări legate de drobul de miel

Prezent la Iași, ministrul agriculturii a explicat că sunt motive ca preţurile la alimente să mai şi scadă, motivând că piaţa s-a mai liniştit, iar guvernul a scăzut preţurile la energie şi la gaze. Întrebat de cei prezenți despre creşterea continuă a preţurilor la alimente, ministrul Agriculturii a precizat că nu a văzut o astfel de majorare.

Vezi și: Petre Daea le spune adevărul românilor în privința alimentelor pe care trebuie să le cumpere. „Sunt împotriva oricărui produs sintetic”

Petre Daea, despre drobul de Paște
Petre Daea, despre drobul de Paște

„Nu am văzut această creştere. Dimineaţă în piaţă la Iaşi un domn m-a cunoscut şi mi-a ridicat această întrebare. Am mers cu el să ne convingem care e situaţia reală. Nu au crescut şi e bine că nu au crescut. E bine să mai şi scadă. Sunt motive să se întâmple acest lucru. Vor scădea preţurile la alimente. Cred acest lucru, în condiţiile în care piaţa s-a liniştit, iar preţurile la importuri au scăzut. A scăzut şi la îngrăşăminte şi la energie. Guvernul a luat măsuri importante pentru preţurile la energie şi la gaze. Sunt motive serioase ca preţurile să nu mai crească, ba dimpotrivă, să scadă”, a afirmat ministrul Agriculturii.

În legătură cu prețul pe care românii îl vor plăti pentru carnea de miel de Paşte, ministrul Daea a spus că nu poate spune acum ce se va întâmpla, însă crede că prețurile nu vor crește așa cum se tem oamenii. Oficialul ne îndrumă și să consumăm drob făcut acasă, sau din produse 100% românești.

„Nu pot spune la miel, dar mă aştept să nu crească, dar sper să se valorifice toţi. Îi îndemn pe toţi să mănânce carne de miel de Paşte, să cumpărăm, că avem de unde şi să folosim această carne care este foarte bună şi dă ajutor crescătorilor de ovine”, a conchis Petre Daea.

Tot în cadrul declarațiilor sale, ministrul i-a îndemnat pe români să mănânce produse românești, nu aduse din alte țări. Întrebat chiar și despre preţul ridicat la ceapă, care a ajuns în unele locuri din ţară şi la şapte lei kilogramul, ministrul Daea a răspuns că nu este vorba de o criză a acestui produs, iar lucrurile se vor rezolva, cu siguranță, în scurt timp.

Eu am fost azi dimineaţă în piaţă. Am cumpărat ceapă verde la Iaşi, ceapă uscată am luat ieri de la Botoşani. Şi le-am spus producătorilor că nu e în regulă să dai cu 7 lei kilogramul de ceapă, doar pentru că există un preţ mare pe piaţa internaţională. M-am uitat la fermieri, eu înţeleg că ei trebuie să câştige, dar toţi să ne gândim şi la buzunarul celor care cumpără produsele. Nu este o criză, ci o atitudine temporară pe care au luat-o cei ce vând acest produs. Sper să se liniştească”, a adăugat ministrul Petre Daea.

Tot pe acest subiect: Ministrul Agriculturii învață românii să nu accepte schimbările de pe piața alimentară. Petre Daea: „Trebuie să înțelegem bine că patrimoniul acesta gastronomic al României trebuie să-l păstrăm”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult