- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât vor plăti bucureștenii la întreținere la iarnă. Directorul ELCEN: „Prețul gazului s-a mai temperat, față de anul trecut”

17 Sep, 09:48 • Andrei Alina
Claudiu Crețu, noul director general al Electrocentrale București ( ELCEN ), a declarat că bucureștenii vor plăti la întreținere, la iarnă, facturi similare cu cele din sezonul trecut.
Cât vor plăti bucureștenii la întreținere la iarnă. Directorul ELCEN: „Prețul gazului s-a mai temperat, față de anul trecut”

Vremea s-a răcit, în special pe timpul nopții, iar bucureștenii se gândesc deja la facturile pe care le vor avea de achitat la iarnă.

„Facturile vor fi similare, pentru că în acest moment, prețul (prețul gigacaloriei – n.r.) a rămas neschimbat, este același preț de 330 de lei, care a fost aprobat în luna martie a anului trecut, nu au fost schimbări în acest sens”, a declarat Claudiu Crețu pentru Gândul.

Citește și: Comisia Europeană impune înlocuirea sistemelor de încălzire. Ce se schimbă de la 1 ianuarie 2024

Directorul ELCEN mai spune că prețul gazului s-a mai temperat, iar depozitele sunt pline, pregătite pentru sezonul rece.

„Prețul gazului s-a mai temperat, față de anul trecut, iar o știre care a apărut zilele acestea, și care ne bucură, este că gradul de umplere a depozitului este de 90%, adică avem gaze în depozite, în depozitul Romgaz. Am trecut în acești ultimi doi ani prin situații critice, prin război, prin riscul de a nu avea gazele necesare, cu amenințări din zona estică (…) faptul că s-a tratat situația cu responsabilitate, faptul că avem depozitele pline, asta ne conduce spre o iarnă lină, avem de rezolvat această problemă financiară (datoria Termoenergetica către Elcen – n.r.) pe care cred că o vom rezolva, și atunci ne concentrăm pe reparații, pe funcționare”, a mai declarat Claudiu Crețu la Gândul.

Citește și: Încălzirea centralizată va mai putea fi susținută de primării încă 5 ani. Câte miliarde se estimează că vor fi necesare