- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Categoria de români care va primi 700 de lei din partea statului. Sebastian Burduja: „Pentru prima dată dăm și un sprijin românilor”

21 Nov, 22:23 • Cornel Ghimeșan
Apar schimbări noi pentru românii care stau la bloc, iar ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a venit cu noi detalii despre noua lege și despre cum îi va afecta pe români.
Categoria de români care va primi 700 de lei din partea statului. Sebastian Burduja: Pentru prima dată dăm și un sprijin românilor

Proiectul de lege ce pevede amânarea cu un an a montării repartitoarelor de căldură, de la 31 decembrie 2023, la 31 decembrie 2024, se află pe masa Guvernului și urmează să fie luată o decizie, a spus Sebastian Burduja, ministrul Energiei.

Citește și Veste bună pentru românii din diaspora. Pașaportul expirat sau pierdut poate fi reînnoit fără deplasarea în țară

Potrivit noii legi, românii care nu și-au montat repartitoarele de căldură până la finalul lunii decembrie vor fi sancționați cu suma de 1.000 de lei.

”De prin 2014, România are această obligativitate setată la nivel european de montare a acestor repartitoare și conform legislației în vigoare, există riscul aplicării unor amenzi de aproximativ 1.000 de lei pentru românii care nu au reușit să își monteze astfel de dispozitive. Din proiectul nostru de lege și nu este doar un proiect liberal, este foarte important să spun că există și inițiatori de la PSD și de la UDMR din Comisiile de Specialitate de la energie, industrie, practic, derogăm și amânăm cu un an aplicarea acestor măsuri”, a declarat Sebastian Burduja, în exclusivitate, la România TV.

Sebastian Burduja anunță un ajutor de la stat pentru românii vulnerabili

În ceea ce-i privește pe românii din categoriile vulnerabile care nu își pot permite montarea repartitoarelor, aceștia vor primi un ajutor de la stat de circa 700 de lei, a mai spus ministrul.

Citește și ANPC, amenzi record de 6,3 milioane de lei pentru retailerii Auchan și Penny! „Și aceste băcănii gigantice trebuie să respecte legea!”

”Și în premieră, pentru că totuși noi din 2014 tot amânăm cu un an, dar pentru prima dată dăm și un sprijin românilor prin Fondul pentru modernizare. Deci, practic, prin acești bani europeni, în jur de 700 de lei vom oferi românilor care nu își permit montarea acestor repartitoare. Noi am definit categorii, persoane și familii vulnerabile cu un venit lunar sub 2.000 de lei pe membru de familie și sperăm că acest ajutor îi va motiva pe tot mai mulți români să își monteze aceste dispozitive în următorul an de zile. venim în sprijinul românilor și îi rugăm să stea liniștiți pentru că nu îi amendează nimeni. Prin aceste repartitoare românii vor avea o evidență a consumului și plătesc atât cât consumă ”, a mai afirmat Burduja.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult