- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Categoria de români cărora le va crește pensia cu 70%!

02 Dec, 14:31 • Oprea Alina
Șeful Casei de Pensii a anunțat că va crește pensia pentru o anumită categorie de români!
Categoria de români cărora le va crește pensia cu 70%!

Crește pensia! O anumită categorie de români are parte de o veste incredibilă! Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul momentului! Va fi o anumită categorie de pensionari care va primi mai mulți bani, dar, a vorbit și despre cei care nu vor beneficia de aceste măriri!

Ai putea fi interesat și de: Topul celor mai prosperi rectori din România: Tudorel Toader are 7 locuinţe, 11 terenuri, un Mercedes, conturile pline şi pensie specială

Pensia va crește pentru această categorie de români

Președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, a dat declarații noi despre creșterea pensiilor românilor. Astfel, pensiile mici vor crește primele în decursul anului viitor.

Va crește pensia pentru o categorie de români!
Va crește pensia pentru o categorie de români!

Daniel Baciu a confirmat că vor fi creșteri de 70% pentru unele pensii!

Au fost prezentate calculele realizate de instituție și a dezvăluit că unele pensii vor crește chiar și cu 70%. Aceasta reprezintă o veste încurajatoare pentru românii care au muncit o viață întreagă și care vor beneficia de o îmbunătățire semnificativă a veniturilor lor pensionare.

 „Am tinut neaparat sa luam exemple de pensii mici pentru ca vreau sa arat diferenta intre o pensie cu un stagiu mic de cotizare in cazul acesta. 15 ani. Si o pensie tot cam acelasi cuatum dar cu un stagiu mai mare de cotizare. Se vede foarte clar ca pentru cei 15 ani si 28 de zile faptul ca in momentul asta este la nivelul indemnizatiei sociale.

Dupa majorarea de la 1 ianuarie ajunge la 1258 de lei dar ramane tot in indemnizatia sociala pentru ca aici nu mai exista puncte de stabilitate pentru ca stagiul de cotizare este sub 25 de ani. Aceasta persoana va ramane la nivelul indemnizatiei sociale de 1281 de lei ”, a declarat Daniel Baciu, conform realitatea.net, potrivit celor furnizate de Antena3.

Totodată, s-a discutat și despre cât va lua pensie un om care a lucrat mai bine de 30 de ani, mai exact 37 de ani.

”O persoana a muncit 37 de ani, 7 luni si 20 de zile si are o pensie relativ mica in plata de 2257 de lei. Aici beneficiind de indexarea de la 1 ianuarie ajunge la 2569 de lei.

Pentru faptul ca avem 37 de ani de cotizare, la cele 38 de puncte pe contributivitate se adauga aceste puncte de stabilitate astfel incat pensia ajunge la 3873. Aici avem o creștere spectaculoasa de 71,06% fata de pensia in momentul de fata in plata”, a adăugat Daniel Baciu, conform sursei citate.

Ai putea fi interesat și de: Care va fi cea mai mică pensie din România în 2024? Simona Bucura Oprescu a vorbit despre acest aspect, în contextul recalculării