- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Câți bani câștigă lunar IPS Teodosie. Preotul BOR are și datorii uriașe la bănci

21 Oct, 16:45 • Claudia Simion
IPS Teodosie, unul dintre cei mai respectați preoți din BOR, are un salariu colosal și, cu toate acestea, e dator la bănci cu sume de bani foarte mari.
Câți bani câștigă lunar IPS Teodosie. Preotul BOR are și datorii uriașe la bănci

IPS Teodosie câștigă lunar nu mai puțin de 28.000 de lei. Are salariu, primește bani de la slujbe și este ctitor al unei mănăstiri din Suceava, Dorina-Arini, lângă care a fost ridicat un centru balnear cu spații de cazare pentru credincioși.

Unitatea de cazare face profit care ajunge în conturile Fundației „Sfinții Pricopie și Elisabeta”. În 2021, fundația a declarat venituri de un milion de lei, iar în 2020, în an de pandemie de Covid, de aproape 600 de mii de lei.

Cât costă o noapte de cazare în complexul controlat de fundația lui IPS Teodosie

Complexul de la Dorna Arini a fost ctitorit de IPS Teodosie cu bani proveniți din donații și aparține fundației unde Teodosie apare în calitate de membru și președinte onorific.

Un pachet cu șase nopți de cazare în baza de tratament, demipensiune, cinci zile de tratament și consultație costă 1.500 de lei de persoană. Suplimentul pentru pensiune completă crește bugetul de vacanță cu încă 150 de lei pe zi.

Pri urmare, veniturile lunare ale lui IPS Teodosie sunt peste 28.000 și vin de la Arhiepiscopia Tomisului și de la Universitatea Ovidius din Constanța, unde este profesor de teologie.

Totodată, preotul are datorii de peste 230.000 și 30.000 de euro la patru bănci din țară.

În declarația sa de avere, IPS Teodosie are doar o proprietate pe numele său, un teren intravilan de 700 mp la Techirghiol, primit în 2014, prin donație.

Citește și ÎPS Teodosie respinge restricţiile la consumul de energie: „Este ceva care tulbură firea oamenilor, acum se dau la iveală nişte interese”

Tags: