- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ÎPS Teodosie respinge restricţiile la consumul de energie: „Este ceva care tulbură firea oamenilor, acum se dau la iveală nişte interese”

13 Oct, 15:54 • stefan.vlad
ÎPS Teodosie respinge restricţiile la consumul de energie şi consideră că nu ar trebui să stabilească administraţia ce temperatură să ai în casă, pentru că "tulbură firea oamenilor". Arhiepiscopul susţine că toate aceste decizii nu au nicio logică.
ÎPS Teodosie respinge restricţiile la consumul de energie: Este ceva care tulbură firea oamenilor, acum se dau la iveală nişte interese

ÎPS Teodosie respinge restricţiile la consumul de energie şi cere credincioşilor să se roage pentru ca Dumnezeu să dea lumină în conştiinţa cârmuitorilor. “Se aud atâtea zvonuri. Bieţii oameni ies să manifeste pentru necaz, sărăcie. Drept să vă spun, ca păstor, trebuie să mă exprim. Aceste restricţii de la curent, de la căldură, să stabilească administraţia ce temperatură să ai casă este ceva care tulbură firea oamenilor. Nu este nicio logică în aceasta.

Dumnezeu ne-a dat toate. Să Îl lăsăm pe Dumnezeu, să ne rugăm la Dumnezeu ca toate cele aşa zise ameninţări ale răului să se transforme în raze de bine. Aceasta gândesc, aşa mă rog, aşa trebuie să ne rugăm cu toţii preoţi şi credincioşi pentru că vedem cât de îmbrăcate în mister au fost şi măsurile din timpul restricţiilor şi acum se dau la iveală nişte interese.

ÎPS Teodosie respinge restricţiile la consumul de energie

Nu înţelegem, au dispărut sursele de curent, de căldură? N-au dispărut. De aceea, vă rog să vă rugaţi ca să dea Dumnezeu lumină curată în mintea şi în conştiinţa cârmuitorilor, începând de la cei care sunt în vârful conducerii europene şi mondiale. Acestea sunt nişte prevederi omeneşti. N-au temei logic. Am îndrăznit să spun aceasta. Noi ne rugăm la Dumnezeu că este bun şi iertător şi ne poartă pe toţi în grijă şi în dragostea Sa. De la El avem nădejdea că vom merge mai departe cu viaţa aici pe pământ. Nu vom fi nici îngheţaţi, nici schilodiţi, nici înfometaţi. El face să răsară soarele peste toţi, peste buni, peste răi, ne trimite ploaie

”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului, la Radio Dobrogea, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Mugur Mihăescu, afectat de facturile uriaşe. Îşi închide businessurile? „Este teribil de greu, iarna asta nu o văd bine”

El a mai transmis ca oamenii să nu supere pe conducători şi nici pe cei din administraţie. “Iată, a fost şi secetă. Seceta s-a diminuat. Avem şi producţie, vom avea şi în anii viitori viaţă, dar prin credinţă, rugăciune, nădejde şi dragoste ne vom păstra viaţa. Să ne ajute Dumnezeu să fim credincioşi şi rugători, să nu ne supărăm pe nimeni, nici pe cârmuitori, nici pe oamenii de administraţie. Să ne rugăm pentru ei. Când ne rugăm unii pentru alţii se face lumină şi în mintea şi inima celor pentru care ne rugăm. Sperăm că Dumnezeu ne ajută”, a mai transmis ÎPS Teodosie.

Şoferul lui IPS Teodosie, prins în timp ce conducea cu 235 km/h

Bărbatul aflat la volan este şoferul Înalt Prea Sfinţitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului care se afla şi el pe scaunul din dreapta al maşinii. Totul s-a întâmplat, în jurul orei 15.50, pe autostrada care leagă Bucureşti de Constanţa.

Polițiști din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A2, l-au depistat, la km 139, pe bărbatul de 28 de ani, care conducea autoturismul şi au înregistrat cu aparatul aparatul radar viteza de 235 km/h.

Şoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei, totodată fiindu-i reținut, în vederea suspendării, permisul de conducere pentru 120 de zile.

În jurul orei 15.50, polițiști din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A2, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe A2, sensul de mers București – Constanța, au depistat, la km 139, un bărbat, de 28 de ani, care conducea un autoturism, fiind înregistrat cu aparatul radar având o viteză de 235 km/h. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei, totodată fiindu-i reținut, în vederea suspendării, permisul de conducere pentru 120 de zile”, au transmis poliţiştii.