- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Câți bani câștigă pe lună un angajat STB. „ia acești bani doar dacă lucrează sâmbete și duminici și sărbători legale”

20 Sep, 16:29 • Cornel Ghimeșan
Câți bani câștigă angajații STB pe lună? Vasile Petrariu, liderul principalului sindicat STB, a răspuns la această întrebare și a explicat, de asemenea, cum sunt compuse veniturile angajaților din Societatea de Transport București.
Câți bani câștigă pe lună un angajat STB. ia acești bani doar dacă lucrează sâmbete și duminici și sărbători legale

În momentul de față, sindicaliștii sutn în negocieri cu Primăria Capitalei și cu conducerea STB în vederea semnării unui nou Contract Colectiv de Muncă, cu majorări salariale.

Spre exemplu, salariile de încadrare ale șoferilor STB sunt în jur de 4.000 de lei.

Citește și Lovitură pentru românii care au credite în euro. Ratele cresc din nou, după ce BCE duce dobânda de referință la un record absolut

Angajații STB pot câștiga și mai mulți bani dacă muncesc în zile de sărbătoare sau în weekend.

„La nivel de societate, într-adevăr, vorbim de aproximativ 7.000 de lei brut, venitul, care înseamnă salariul plus sporuri, din ore suplimentare, zile de sărbătoare, nopți lucrate, iar angajatul rămâne cu un salariu în mână de aproximativ 5.000 de lei. Dar repet, ia acești bani doar dacă lucrează sâmbete și duminici și sărbători legale, muncă consecutivă”, a declarat Vasile Petrariu pentru Gândul.

Sindicaliștii STB au primit o majorare salarială, după discuțiile de la Primăria Capitalei. Procentul va fi stabilit după alte discuții.

„Am făcut un pas foarte important astăzi, am reușit să ajungem la o înțelegere. Practic, după discuția de astăzi, considerăm că acest conflict de muncă de la nivelul STB poate fi încheiat. Ne vom întâlni cu conducerea executivă a STB și vom pune la punct amănuntele cu privire la înregistrarea Contractului Colectiv de Muncă”, a declarat, marți, Vasile Petrariu, liderul sindicatului STB, la ieșirea de la Primăria Capitalei.

Citește și Cine sunt românii care pot plăti factura de curent și gaze la jumătate de preț! Condițiile pe care consumatorii trebuie să le îndeplinească pentru a beneficia de reducere

Vasile Petrariu a vorbit despre ce s-a schimbat după negocierile de la Primăria Capitalei. „Am discutat despre implementarea salariului minim la nivel de societate, am reușit să convenim câteva retușuri la nivel de salarizare. Salariile vor fi corelate cu creșterea salariului pe economie, cele două etape, 2023 și 2024”, a declarat Vasile Petrariu.

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult