- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Câți bani câștigă un șofer STB în 2024. Suma pe care o primește lunar este trecută în fluturașul de salariu

11 Mar, 12:15 • stefan.vlad
Câți bani câștigă un șofer STB în 2024. Dacă v-ați întrebat vreodată ce salariu are o persoană care lucrează în sistemul de transport public, ei bine, răspunsul este mai jos. A conduce un autobuz implică un anumit set de reguli care trebuie respectate. Pe lângă legislația rutiere, conducătorii trebuie să aibă o atenție sporită la metodologia de pregătire teoretică și să aplice competențele dobândite.
Câți bani câștigă un șofer STB în 2024. Suma pe care o primește lunar este trecută în fluturașul de salariu

Câți bani câștigă un șofer STB în 2024. În urmă cu doi ani, șoferii și vatmanii STB au declanșat o grevă, nemulțumi de salarii. Compania are aproximativ 10.000 de angajați, astfel că cererea le-a fost ascultată și salariile au fost majorate cu 10%.

Citește și: Controlorii STB pot aplica amenzi pot aplica amenzi pentru mai multe contravenții, nu doar pentru lipsa titlului de călătorie

Câți bani câștigă un șofer STB în 2024

Salariul pe care vi-l dezvăluim mai jos este primit de un șofer STB pe luna ianuarie 2024. Pe fluturașul de salariu apare suma de 11.846 de lei, reprezentând salariul brutul. Venitul net, pe care îl primește în mână, ajunge la 6.782 de lei. De altfel, un conducător auto STB a primit și 20 de tichete de masă, în valoare de 800 de lei, potrivit Cancan.ro.

Pentru a fi șofer STB, angajatul trebuie să dețină permisul auto, având categoria aferentă pentru practicarea meseriei. De altfel, potrivit site-ului Societății de Transport Public București, există școală de șoferi care poate fi absolvită în cadrul instituției, formând și pregătind, astfel, viitorii șoferi. La secțiunea „Servicii” se pot consulta mai mult informații.

Departamentul Formare Profesională și Dezvoltare Organizațională prin Serviciul Pregătire Profesională, Școala conducători auto al STB SA, prin Școala de conducători auto, organizează cursuri de legislație rutieră, legislaţie specifică, conducere preventivă şi ecologică, cunoaşterea şi întreţinerea vehiculelor, conducerea vehiculelor și dispune de dotări corespunzătoare pentru derularea pregătirii teoretice și practice, precum săli de clasă și vehicule specifice (autoturisme Dacia Logan, autobuze Mercedes Citaro, tramvaie și troleibuze).

Prin competenţa profesorilor şi a instructorilor, absolvenţii noştri vor contribui la creşterea securităţii şi a siguranţei în transporturile rutiere”, se arată pe site-ul STB.

STB înlocuiește sistemul digital de plată

Reprezentanţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) anunţă că va fi îmbunătăţit sistemul digital de plată cu unul mai performant, iar în această perioadă, din cauza unor motive tehnice, aplicaţia InfoTB si plăţile cu card bancar contactless la validatoarele din vehicule vor suferi disfuncţionalităţi.

„Îmbunătăţim sistemul digital de plată! Pentru a răspunde cerinţelor călătorilor, STB va aduce îmbunătăţiri sistemului de plată digitală, arată o postare de miercuri, pe pagina de Facebook a Societăţii de Transport Bucureşti.

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate. Asigurăm călătorii ca personalul de control din teren va ţine cont de aceste disfuncţionalităţi ale sistemului de plată, în intervalul menţionat. Lucrăm, zi de zi, pentru a îmbunătăţi calitatea serviciului de transport public! Modern. Digital. Mai rapid. Acesta este noul STB!”, mai precizează sursa menţionată.