- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Caz șocant: firmele vopsesc carnea de pui pentru a o face să pară mai bună! ANPC: „Este un pericol pentru sănătatea noastră”

27 Mar, 09:23 • Fundeanu Madalina
Descoperire șocantă! Unele firme vopsesc carnea de pui pentru a o face să pară mai bună !
Caz șocant: firmele vopsesc carnea de pui pentru a o face să pară mai bună! ANPC: „Este un pericol pentru sănătatea noastră”

Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, avertizează, miercuri dimineaţă, că anumite firme vopsesc carnea de pui pentru a o face să pară mai bună. Acest lucru poate deveni un pericol serios pentru sănătatea consumatorilor, potrivit stirileprotv.ro.

Firmele care vopsesc carnea de pui pentru a o face să pară mai bună

În unele cazuri, procedura este realizată în timpul hrănirii, astfel încât vopseaua să nu poată fi spălată. În aceste condiţii, afirmă Constantinescu, ne confruntăm cu un „atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi”.

„Există o vorbă care spune că umblii cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit. Există operatori economici care îşi vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare. Dar şi aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiţi prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în ţesut şi să nu poată fi spălată”, a scris, miercuri dimineaţă, pe Facebook, Horia Constantinescu.

Ai mai putea fi interesat și de: Paradoxul bugetarilor din România. După suspendarea angajărilor din 2023, numărul de posturi ocupate și vacante a crescut

carne de pui vopsită
carne de pui vopsită, sursa: Facebook Horia Constantinescu

Acesta spune că şi ouăle primesc altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice acestei înșelătorii.

„Acum este forfotă mare în rândurile celor care ar fi trebuit să atragă atenția asupra acestui fenomen. Din nou, se caută argumente disperate pentru a arăta că autoritatea noastră nu ar avea ce să caute pe întreg traseul puilor vopsiți. Interesant este, și vă rog să citiți prospectul, că și ouăle capătă altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice păcălirii noastre.”, a spus președintele ANPC.

„Dacă adăugăm şi ingredientul sallmonela, descoperit la unele ferme de către colegii noştri, în condiţiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine şi un pericol pentru sănătatea noastră.

Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniţi pentru a părea mai buni, împănaţi cu tulpini de salmonela periculoase. Asta este ceea ce numesc eu un fel de mâncare „gustos”.”, a mai scris Constantinescu.

Acesta anunţă că va transmite în cursul zilei o „informare către absolut toate instituţiile ce pot verifica cum s-a ajuns în această situaţie”.

Vezi mai multe știri: Coca-Cola dă lovitura pe piața din România cu o nouă băutură! „Licoarea” a făcut ravagii peste tot în europa