- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Stațiunea din România care are cea mai curată apă de pe litoral! Cât costă o singură noapte de cazare în 2024

26 May, 15:08 • Bumbeneci Diana
Într-o stațiune de pe litoralul românesc se găsește cea mai curată apă. Iată cât costă aici o singură noapte de cazare.
Stațiunea din România care are cea mai curată apă de pe litoral! Cât costă o singură noapte de cazare în 2024

Stațiunile de la Marea Neagră cu cea mai curată apă sunt deja pregătite pentru sezonul estival, care a început. Atât românii, cât și turiștii străini încep să își petreacă tot mai frecvent vacanțele pe litoralul Mării Negre. Calitatea apei de pe litoralul românesc este monitorizată regulat pentru a asigura siguranța turiștilor. Iată cât costă o noapte de cazare!

În 2007, puține ape din România îndeplineau standardele de îmbăiere, dar din 2012, majoritatea au fost curățate, iar acum calitatea apei este excelentă. În 2022, șase plaje de pe litoralul românesc au primit steagul albastru, un simbol ecologic recunoscut internațional, acordat de Fundația de Educație pentru Mediu. Steagul albastru reprezintă un criteriu esențial pentru turiști în alegerea destinației de vacanță. Vara trecută, șase plaje de pe litoralul românesc au fost distinse cu steagul albastru, cu una mai mult decât în anul precedent.

Cât costă o noapte de cazare pe litoralul Mării Negre

Numeroase sectoare de plajă au fost deja amenajate, cu șezlonguri și umbrele așezate pe nisip, așteptând turiștii care vor să profite de reducerile de extrasezon. Singurul lucru necesar acum este ca vremea să fie favorabilă pentru cei care doresc să se bucure de soare la mare.

Hotelierii speră că prețurile reduse vor atrage turiști până la începutul perioadei concediilor, care anul acesta va începe după 21 iunie, odată cu intrarea copiilor în vacanță.

Litoralul Mării Negre
Litoralul Mării Negre

În stațiunea 2 Mai, una dintre cele mai populare de la Marea Neagră și renumită pentru apa sa curată, prețurile la cazare încep de obicei de la 200 de lei pe noapte pentru o cameră dublă. Tarifele pot ajunge până la 800-900 de lei pe noapte, fără a include micul dejun.

„Litoralul pentru toți”

Hotelierii s-au pregătit și au actualizat tarifele pentru programul „Litoralul pentru toți”. În 2024, programul va avea loc între 31 mai și 20 iunie. În această perioadă, prețurile pentru o noapte de cazare în stațiunile de la Marea Neagră vor fi reduse cu până la 70% față de cele din vârful sezonului estival, datorită participării hotelurilor de 2, 3 și 4 stele din toate stațiunile românești de pe litoral.

Până pe 20 iunie, românii pot petrece un sejur la mare la prețuri începând de la 35 de lei pe noapte de persoană, cazare fără mic dejun, la un hotel de 2 stele din stațiunea Eforie Nord.

În stațiunea Mamaia, prețurile încep de la 100 de lei pe noapte de persoană pentru o cameră dublă la un hotel de 3 stele. În celelalte stațiuni din sudul litoralului, tarifele pornesc de la 57 de lei pe noapte de persoană în camera dublă la un hotel de 3 stele.

Pentru cei care preferă pachete all-inclusive, acestea sunt disponibile de la 200 de lei pe noapte de persoană în camera dublă la un hotel de 3 stele din stațiunea Jupiter.

Ai mai putea citi și: ANAF scoate la vânzare apartamente la prețuri de nimic. Cum poți cumpăra ieftin chiar și în centrul Bucureștiului

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult