- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce angajați români vor primi o primă de Crăciun de 7.300 de lei pe 19 decembrie

13 Dec, 23:46 • Bocioacă Bianca
Angajații Ford Otosan din Craiova vor beneficia de o primă specială în luna decembrie, în plus față de prima de Crăciun.
Ce angajați români vor primi o primă de Crăciun de 7.300 de lei pe 19 decembrie

Firma Ford Otosan din Craiova va oferi angajaților săi, pe lângă prima de Crăciun, și o primă specială în valoare de 6.054 de lei brut, adică aproximativ  3.200-3.500 de lei net, potrivit Contractului Colectiv de Muncă, relatează ziare.com.

Conducerea invocă plata primei drept mulțumire „pentru realizările din acest an”.

„Vă aducem la cunoștință un mesaj din partea domnului Guven Ozyurt, Președintele Ford Otosan din Turcia, prin care ne mulțumește de realizările din acest an și în același timp ne anunță și drept recompensă o primă de 6.054 lei brut pentru realizările din acest an. Prima aceasta o vor primi și oamenii care au plecat sau pleacă în decembrie. Prima se va acorda săptămâna viitoare pentru fiecare angajat, indiferent de contract”, potrivit mesajului intern primit de angajații Ford Otosan Craiova, marți, 13 decembrie.

Citește și: Se dau 450 de lei pe card înainte de Sărbători. Angajații care primesc prime de Crăciun și tichete cadou

Beneficiul va fi acordat numărului actual de angajați ai Ford cu tot cu impozit și va însemna un efort financiar total al companiei de peste 34,5 milioane de lei.

„Prima este pentru meritele salariaților, realizate în anul 2022. Se acordă pentru că angajații au contribuit foarte mult la o producție bună a unei mașini care se vinde bine în Europa. În al doilea rând, prima se acordă pentru a veni în sprijinul salariaților fabricii, pentru a compensa creșterile de prețuri cauzate de inflație”, a declarat Maria Manea, liderul sindical al Ford Otosan.

Pe lângă aceasta, angajații companiei vor mai primi și o beneficiu de Crăciun de aproximativ 1.300 de lei net, acordat conform CCM și care va fi virat în conturi în data de 16 decembrie.

Citește și: Românii nu au bani pentru Crăciun! 1 din 2 români renunță la răsfățul meselor tradiționale, iar 80% vor petrece sărbătorile acasă