- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce evenimente au loc în Capitală și în marile orașe la final de săptămână. Restricții rutiere pentru șoferi

16 Jun, 23:26 • Lupu Alexandra
Cele mai importante evenimente din acest weekend. Ce se întâmplă în Capitală și în marile orașe din țară.
Ce evenimente au loc în Capitală și în marile orașe la final de săptămână. Restricții rutiere pentru șoferi

Se anunță un weekend plin de evenimente pentru români, atât în Capitală, cât și în marile orașe din țară, informează economedia.ro. Tocmai de aceea, vor exista mai multe restricții de trafic pentru șoferi.

Ce evenimente au loc în țară

Sâmbătă, 17 iunie, românii pot vedea piesa de teatru „Azilul de Noapte” la Teatrul Bulandra, de la ora 18:30. Totodată, Filarmonica “George Enescu” invită publicul la recitalul pe care îl va susține celebra soprană Elena Moșuc. Ea se va prezenta alături de pianistul Andrea Del Bianco pe scena Ateneului Român. Evenimentul începe la ora 19:00. Tot de la ora 19:00, în Brașov, are loc Vals&Tango, muzică live la Barrique Garden, interpretată de cântărețul Albert László. În Capitală, de la ora 22:00, începe evenimentul Carnival de Janeiro la Beluga Music&Cocktails. Românii pot învăța mișcări de samba de la HCdance.

Citește și: Mergi la munte sau la mare? Cum poți evita aglomerația din trafic. Principalele rute de ocolire

Duminică, 18 iunie, Help Me Be A Rockstar și Supereroi Printre Noi îi învită pe români la un concert incluziv, accesibilizat și adaptat persoanelor cu dizabilități, de la ora 15:00. La ora 19:00, Tom Jones cântă la Sala Palatului. Considerat unul dintre cei mai mari cântăreți și artiști din toate timpurile, el a văzut peste 100 de milioane de discuri și a primit multiple premii și distincții. Tot de la ora 19:00, în Capitală se va juca piesa Titanic vals la Teatrul Național București. În Timișoara, de la ora 19:00, va avea loc spectacolul Tango-Argentina, la Sala capitol Timișoara.

În weekendul 17 – 18 iunie, „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” reinstaurează traseul pietonal cu evenimente artistice pe Calea Victoriei (orele 10:00 și 22:00, între Piața Victoriei și Splaiul Independenței). El ajunge pentru a doua oară în sectorul 2 cu spectacole și concerte în spațiul de promenadă de pe Aleea Circului, poziționată între șoseaua Ștefan cel Mare și Circul de Stat, între orele 11:00 și 22:00, potrivit primăriei Capitalei.

Festivalul Internaţional de Folclor, Muzici şi Tradiţii ajunge pe Calea Victoriei cu Parada Costumului Popular Naţional şi Internaţional sâmbătă, pe data de 17 iunie. Peste 400 de artiști își vor prezenta cu mândrie cântecele, costumele și dansurile. Aceștia vor sărbători diversitatea culturală în cadrul paradei care marchează deschiderea Festivalului Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București”, organizat de Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București. De la ora 14:00 pornește parada #FIF2023 din Piața George Enescu (Ateneul Român) pe Calea Victoriei și va conduce artiștii și publicul spre Piața Victoriei, până pe Șoseaua Kiseleff. Pe Șoseaua Kiseleff, de la ora 15:00, începe programul artistic.

Evenimente România
Evenimente România

Restricții rutiere pentru șoferi

În weekendul 17-18 iunie 2023, șoferii vor putea traversa Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta, strada Ştirbei Vodă între Calea Victoriei şi Dem. I. Dobrescu. În ceea ce privește traficul Societăţii de Transport Bucureşti, el va fi deviat, însă fără afectarea călătorilor. Românii vor avea acces pentru a ajunge la domiciliu și la unitățile economice din zonă, conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricțiilor de trafic, pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol şi Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu şi Calea Victoriei, Calea Griviţei între strada Constantin Budişteanu şi Calea Victoriei.

Accestul auto va fi redirecționat către aleea din faţa Palatului Ştirbei, apoi către strada Banului. Cu ocazia evenimentului „Străzi deschise”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (sâmbătă spre duminică), începând cu ora 22:00 și până la ora 09:00. Pistele de bicicletă se închid pe arterele pe care nu mai circulă mașini, pentru siguranța participanților la eveniment.

Traficul rutier va fi restricționat pe Aleea Circului şi străzile din apropiere, ȋntre şoseaua Ştefan cel Mare şi Circul de Stat, începând de astăzi, 16 iunie 2023, ora 22:00, urmând să fie reluat luni, 19 iunie 2023, de la ora 01:00.

Vezi și: Legea care aduce restricții de acces pentru mașini în anumite zone urbane! Proiectul legislativ prevede măsuri de „calmare a traficului”. Care sunt orașele aglomerate