- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce pensie uriașă va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă! Președintele și-a depus cererea de pensionare

01 May, 13:51 • Fundeanu Madalina
Klaus Iohannis şi-a depus cererea de pensionare din învățământ. Pensia pe care o va încasa președintele după 42 de ani de muncă.
Ce pensie uriașă va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă! Președintele și-a depus cererea de pensionare

Președintele României, Klaus Iohannis, şi-a depus cererea de pensionare din învățământ. Prin urmare, postul de profesor de Fizică de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” a devenit vacant după 27 de ani, conform Antena 3 CNN.

Klaus Iohannis şi-a depus cererea de pensionare din învățământ. Pensia pe care o va încasa președintele după 42 de ani de muncă

Specialiștii au făcut calculele pentru pensia lui Klaus Iohannis, pentru a afla câți bani va încasa actualul președinte.

„Are 42 de ani de muncă și 10 ani de președinție. De acolo are indicele cel mai mare în grilă, 12 salarii medii. După părere mea, de acolo acumulează în jur de 4 puncte de pensie pe an. Adică adună 40 de puncte din salariul pe care l-a obținut de la președinție.

Mai are anii de predare și de conducere a Inspectoratului Județului Sibiu, unde nu erau salariile foarte mari, eu cred că îi ies vreo 22 de puncte.

Dacă adunăm 40 de puncte de la președinție, cu 22 de puncte de la liceu, cu 25 de puncte de la Primărie, cred că îi vor ieși domnului președinte cam 103 puncte, o pensie de aproximativ 8400, sau chiar spre 9.000 de lei”, a explicat Anton Hadăr, lider al Federației Naționale „Alma Mater”, la Antena 3 CNN.

Ai mai putea citi: Au fost devansate alegerile prezidențiale. Legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis

pensie Klaus Iohannis
pensie Klaus Iohannis

Administrația Prezidențială confirmă că președintele și-a depus cererea de pensionare

Catedra de profesor de Fizică de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu este acum disponibilă, după aproximativ 27 de ani în care postul a fost blocat de președintele României, Klaus Iohannis. Acesta a predat acolo vreme de 19 ani.

Lista posturilor disponibile pentru titularizare în județul Sibiu a fost publicată de curând, iar printre acestea se numără și catedra de fizică de la Colegiul Brukenthal, cu predare în limba germană, ce presupune 18 ore de predare, reprezentând o catedră completă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, Constantin Dincă, a declarat că președintele Klaus Iohannis și-a depus cererea de pensionare pentru poziția de profesor de fizică, invocând limita de vârstă.

„Colegiul Brukenthal a scos la concurs catedra de fizică, asta însemnând că tot ce e posibil să fie catedra domnului președinte. Klaus Iohannis și-a depus cerere de pensionare pentru limită de vârstă. Ceilalți profesori care au catedră sunt tineri”, a anunțat Constantin Dincă.

Postul în cauză este inclus în lista posturilor vacante pentru angajare pe o perioadă determinată de 4 ani și poate fi ocupat de un candidat cu definitivat, care trebuie să obțină o notă sau medie de cel puțin 7 la examenul de Titularizare.

Administrația Prezidențială a confirmat că președintele României și-a înaintat cererea de pensionare.

„Domnul Președinte a inițiat demersurile prevăzute de legislația în vigoare pentru depunerea dosarului de pensionare pentru limita de vârstă”, a transmis Administrația Prezidențială.

Vezi și: Klaus Iohannis, în cărți pentru Comisia Europeană. Ce șanse are președintele României să o înlocuiască pe Ursula von der Leyen