- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Criza facturilor

Ce prețuri vor plăti bucureștenii pentru căldură? Nicușor Dan: „să nu se aștepte la creșteri în ceea ce privește partea pe care o plătesc ei”

12 Oct, 18:17 • Bumbeneci Diana
Nicușor Dan, primarul Capitalei, a anunțat că prețul gigacaloriei nu va crește. În acest sens, bucureștenii care primesc căldură de la Termoenergetica nu vor plăti mai mult decât erau obișnuiți.
Ce prețuri vor plăti bucureștenii pentru căldură?  Nicușor Dan: „să nu se aștepte la creșteri în ceea ce privește partea pe care o plătesc ei”

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a făcut astăzi noi declarații de presă legate de prețurile pe care bucureștenii le vor plăti pentru căldură. Edilul general al Bucureștiului a asigurat oamenii că prețul gigacaloriei pentru locuitorii Capitalei nu va crește și a precizat că dacă va apărea o diferență față de iarna trecută, aceasta va fi suportată de Primărie.

Nicușor Dan anunță că nu se va majora prețul gigacaloriei

„Sunt două prețuri ale gigacaloriei. Unul este prețul total, care înseamnă producție, transport, distribuție. Acest preț, în acest moment, este stabilit de ANRE până la 31 octombrie și începând de la 1 noiembrie o să fie anunțat de ANRE cu câteva zile înainte, deci, la sfârșit de octombrie, o să avem prețul total iarna asta până la sfârșit de martie.

În momentul ăsta, octombrie, din 860 de lei gigacaloria, bucureștenii plătesc 350, Primăria 510, prețul total, cei 860 acum, o să fie stabilit de ANRE. Bucureștenii să nu se aștepte la creșteri în ceea ce privește partea pe care o plătesc ei (…). Dacă va apărea o diferență, o va suporta Primăria”, afirmat Nicușor Dan, care a verificat stadiul lucrărilor în Prelungirea Ghencea.

Ce prețuri vor plăti bucureștenii pentru căldură? Nicușor Dan: „să nu se aștepte la creșteri în ceea ce privește partea pe care o plătesc ei”
Ce prețuri vor plăti bucureștenii pentru căldură? Nicușor Dan: „să nu se aștepte la creșteri în ceea ce privește partea pe care o plătesc ei”

Mai poți citi: Europenii sunt amenințați că nu vor putea supraviețui fără gazul rusesc. Anunțul Gazprom

Acesta a mai explicat și că Termoenergetica a făcut lucrări pe diferite lungimi ale sistemului de termoficare. S-au depus ofertele, s-a făcut evaluarea și s-a terminat procedura de evaluare a ofertelor și s-au atribuit cei 210 de kilometri pe bani europeni, 200 de milioane de euro. Acest contract presupune proiectare și execuție.

„Am avut chiar ieri o ședință tehnică cu firmele care au câștigat ca să agreăm care sunt primele tronsoane pe care începe proiectarea și pe care din primăvară vor demara lucrările. În ceea ce privește celelalte patru șantiere pe care le-a avut Municipalitatea anul acesta, în Ferentari suntem la 9 kilometri, în lucrarea care este Mihalache, Victoriei, Amzei suntem la 1,5 kilometri, în zona Orășelului Copiilor, Olteniței suntem la 2 kilometri.

În zona Pantelimon la 2 kilometri și în afară de asta sunt lucrări pe care Termoenergetica le-a făcut pe diferite lungimi – 20, 100, 150 de metri – și care însumeză undeva spre 10 kilometri„, a spus Nicușor Dan cu prilejul unei conferințe de presă prilejuite de verificarea stadiului lucrărilor în Prelungirea Ghencea.

Citește și: Ratele românilor vor ajunge la un nivel istoric. Reprezentant BNR: „ROBOR la trei luni va ajunge la 8.5%”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult