- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce salariu câștigă un șofer de camion. Peste 60.000 de locuri de muncă sunt disponibile în România pentru șoferi profesioniști

09 Jun, 08:49 • Lupu Alexandra
Alexandru Cioc, cofondator al WSA Group, companie de recrutări pentru şoferi de camion, aduce vești bune. Peste 60.000 de locuri de muncă sunt disponibile în România pentru șoferi profesioniști.
Ce salariu câștigă un șofer de camion. Peste 60.000 de locuri de muncă sunt disponibile în România pentru șoferi profesioniști

Alexandru Cioc, cofondator al WSA Group, companie de recrutări pentru şoferi de camion afirmă că, în România, la momentul actual, există peste 60.000 de locuri de muncă disponibile pentru șoferi profesioniști, relatează zf.ro. La nivel european, există peste 400.000 de locuri de muncă disponibile în acest segment.

Câți bani încasează șoferii de camion

Vești bune pentru români! În prezent, peste 60.000 de locuri de muncă sunt libere pentru șoferi profesioniști în România. Mai mult decât atât, oportunitățile există chiar și la nivel european, acolo unde există peste 400.000 de posturi libere în acest segment din domeniul transporturilor, așa cum afirmă Alexandru Cioc, cofondator al WSA Group, companie de recrutări pentru şoferi de camion.

Românii trebuie să știe că salariul este unul satisfăcător. Concret, un șofer de camion încasează, în medie, puțin peste 2.000 de euro pe lună. În primă instanță, toți candidații sunt interesați de salariu, dar în timp, aceștia prezintă interes și față de alte beneficii, precum folosirea unor camioane noi sau cursele fixe.

Citește și: Salariul rămâne principalul criteriu de selecție pentru românii care se angajează. Posibilitatea de promovare, programul flexibil și munca de acasă sunt alte elemente de referință

Din acest punct de vedere, Alexandru Cioc relatează că există multe oportunități pentru persoanele care s-au decis să activeze în acest segment din domeniul transporturilor. Cofondatorul WSA Group spune că, în decursul anului trecut, cererea pentru locurile de muncă din această categorie a crescut considerabil.

Șofer
Șofer

Totodată, el afirmă că salariile au urcat mult. Veniturile au rămas la un nivel bun, astfel, un șofer de camion poate câștiga puțin peste 2.000 de euro. Alexandru Cioc relatează că, la nivelul companiei de recrutări pentru şoferi de camion la care activează, candidații se pot bucura de oportunități în piața externă sau internă.

„În Europa de Vest există o cerere foarte mare pe partea de transporturi şi de şoferi profesionişti. La nivel european, sunt peste 400.000 de locuri de muncă libere pentru şoferi profesionişti, dintre care doar în România sunt peste 60.000 libere.

Există multe oportunităţi pentru cei care au îmbrăţişat această meserie. Noi putem oferi potenţialilor candidaţi tot domeniul de transporturi – container, intermodal, transporturi siderurgice – atât pe piaţa externă, cât şi în România.

Anul trecut, a fost o cerere foarte mare şi salariile au urcat mult. Spre începutul acestui an, s-a simţit o stabilizare în piaţă. Salariile au rămas la un nivel bun, la o medie de peste 2.000 de euro în acest moment”, a spus Alexandru Cioc, cofondator al WSA Group, la emisiunea online de business ZF Live.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Salariul din România plătit cu 1.400 de euro pe lună. Ce trebuie să faci pentru jobul de consultant în dreptul muncii