- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce salariu primeşte un român în Spania, angajat culegător de căpşuni. Câţi bani te costă mâncarea şi facturile

03 Jun, 11:11 • Cornel Ghimeșan
Românii dornici să câștige mai mulți bani se înghesuie să plece la cules de fructe și legume în Spania, chiar dacă lasă acasă familiile, copiii. Pe site-urile de recrutare sunt zeci de anunțuri cu oferte de muncă la cules de legume și fructe.
Ce salariu primeşte un român în Spania, angajat culegător de căpşuni. Câţi bani te costă mâncarea şi facturile

Ce salariu primeşte un român în Spania, angajat culegător de căpşuni. Tot mai mulţi oameni nemulţumiţi de salariile pe care le primesc în România aleg să plece lamuncă în străinătate. Oferta patronilor spanioli, pentru unii români cu venituri mici, este mană cerească. Aceștia nu se dau înapoi când vine vorba de munca câmpului. Astfel, cei care își caută un loc de muncă în Spania pot alege între culesul merelor, cireșelor, afinelor, nectarinelor sau caiselor, sau să cureţe pomi. De asemenea, sunt disponibile și locuri de muncă în fabricile din zonă, unde fructele trebuie aranjate în lăzi și caserole.

Citeşte şi: Vești bune! Românii care locuiesc în afara granițelor beneficiază de pensie comunitară! Ce condiții trebuie să îndeplinească?

Ce salariu primeşte un român în Spania, angajat culegător de căpşuni

Românii interesați să plece în Spania la cules de căpșuni vor avea cazarea gratuită, iar plata se va face pe oră cu 8,10 euro, scrie Cancan. Transportul este asigurat de firmă și în ceea ce privește programul de lucru acesta este de 7-10 ore. Un calcul simplu arată că românii pot câștiga astfel până la 1.800 de euro pe lună. Doritorii nu trebuie să cunoască o limbă străină, dar își plătesc singuri transportul înspre și dinspre Spania, iar pentru cazare le este reținută o sumă din salariu.

Trebuie cunoscute însă şi detaliile legate de costurile vieţii în Spania, care variază, evident, în funcție de salariul pe care fiecare persoană îl încasează. O româncă a dezvăluit celor interesaţi că, pentru a avea un trai decent în Spania, doar mâbcareaajunge între 400 și 700 de euro, la carese adaugă facturi, rate sau asigurări.

Citeşte şi: Amendă de 5 milioane de euro pentru un șofer de camion român. Bărbatul este reținut în Franța

„Depinde dacă ai copii, ce rate ai, să plătești 200€ cheltuieli, 400€ să lași în mercadona pe mâncare (pe principiul că noi, româncele, în general gătim mult) și îți mai rămân 400€ pentru una alta”, spune românca. Altcineva a oferit o informație legată de costurile pentru trei persoane, pe lună: „Familie de trei, mâncare 500-600€, curent, 150-200€, apă 80€ la 2-3 luni, asigurări private 50-80€ de persoană, pe lună”.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult