- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce salariu uriaș primește Ioan Ovidiu Sabău, noul antrenor al lui U Cluj. ”Moțul” este cel mai bine plătit antrenor din Superliga, din bani publici

25 Aug, 13:38 • Russo George
Clubul de fotbal Universitatea Cluj a ajuns la un acord cu antrenorul Ioan Ovidiu Sabău, care revine pe banca tehnică a echipei, a anunţat gruparea ardeleană, joi, pe site-ul său oficial.
Ce salariu uriaș primește Ioan Ovidiu Sabău, noul antrenor al lui U Cluj. ”Moțul” este cel mai bine plătit antrenor din Superliga, din bani publici

Ioan Ovidiu Sabău revine la „U” după ce în sezonul precedent a readus echipa în finala Cupa României, fiind la un penalty de a cuceri trofeul, şi a clasat ”şepcile roşii” pe locul nouă în Superligă. El a condus echipa în 21 de meciuri, bifând 11 victorii.

Sabău va conduce echipa la meciul de luni cu FC Hermannstadt din etapa a şaptea a Superligii.

Conform Prosport, Sabău se bucură de susținerea puternică a suporterilor și relația foarte apropiată cu primarul Emil Boc. Surse apropiate tratativelor arată că părțile au bătut palma în condiții absolut spectaculoase: Sabău va încasa 35.000 de euro pe lună împreună cu staff-ul, adică încă doi oameni, între care „secundul” Sandu Tăbârcă.

Partea „Moțului” ar urma să fie în jur de 27.000 de euro, el devenind astfel cel mai bine plătit antrenor din România, chiar dacă activează la o echipă susținută din bani publici.

Citește și: Studiul care contrazice teoria celor 10.000 de pași pe zi. Specialiștii au explicat câți pași trebuie să mergem pe jos pentru o viață lungă

Sabău, care în stagiunea trecută i-a luat locul lui Eugen Neagoe, plecat la Universitatea Craiova, îl înlocuieşte acum pe Anton Petrea, care s-a despărţit joi de club.

Petrea fusese numit în funcţie pe 9 iunie şi lasă echipa după numai şase etape, cu un bilanţ de o victorie, trei egaluri şi două eşecuri (locul 12 în Superligă). Despărţirea survine după ce ”U” a pierdut derby-ul cu CFR Cluj, scor 3-4, luni, pe Cluj Arena.

În cariera sa, Sabău (55 de ani) a mai antrenat formaţiile Gaz Metan Mediaş, Gloria Bistriţa, Poli Timişoara, ASA Târgu Mureş şi FC Rapid.

Citește și: Eveniment important în București. Artere mari din Capitală vor fi închise în acest weekend. Iată rutele alternative recomandate