- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce se întâmplă cu plafonul la gaze. Anunţ de ultimă oră făcut de premierul Marcel Ciolacu

09 Oct, 19:44 • Cornel Ghimeșan
Marcel Ciolacu, premierul României, a anunţat că Guvernul ia în calcul o reducere a plafonului la gaze. Liderul PSD a fost întrebat despre această posibilitate în contextul în care acest plafon este sub cotaţiile pieţei.
Ce se întâmplă cu plafonul la gaze. Anunţ de ultimă oră făcut de premierul Marcel Ciolacu

Ce se întâmplă cu plafonul la gaze. În cazul unei scăderi a plafonului la gaze, românii ar urma să plătească mai puțin la iarnă pe facturi, mai ales în contextul în care prețurile rămân ridicate, iar mulți dintre ei de abia reușesc să le facă față.

Ce se întâmplă cu plafonul la gaze

„Avem în discuţie. Ştiţi foarte bine că am redus plafonul la energie electric. Sunt ferm convins că anul viitor, pe schema de bază se vor mai adăuga anumite modificări, sunt în analiză în momentul acesta şi la Ministerul Energiei şi la domnul vicepremier Marian Neacşu şi cât de curând vom veni cu ele, care să fie predictibile pentru construcţia planului de afaceri a fiecărei companii”, a declarat Marcel Ciolacu, într-un briefing de presă susţinut, luni, la Varna.

Citeşte şi: Alexandru Rafila a alocat de urgenţă 150 de milioane de lei spitalelor din România. Programul Ministerului Sănătăţii finanţează cazurile critice

Premierul a mai spus că toate aceste aspecte vor fi incluse în bugetul de stat: „Toate o să vină la pachet oricum cu bugetul de stat. Îmi doresc ca bugetul de stat, la fel ca şi anul trecut, să fie aprobat până în sărbătorile de Crăciun”.

Citeşte şi: Burse școlare 2023. Noi criterii de acordare a burselor pentru elevi. Prezența și comportamentul copiilor la ore, printre condițiile de acordare a banilor

În acest moment, în România există o Ordonanță de Urgență care a introdus plafonarea temporară a facturilor pentru energia electrică până în martie 2025, în funcție de consumul fiecărei gospodării. Aproximativ 8,8 milioane de gospodării beneficiază de trei niveluri de prețuri plafonate la energia electrică, dintre care aproximativ 4,5 milioane au un consum lunar de până la 100 de kWh și plătesc 0,68 lei per kWh. Celelalte gospodării, care consumă între 100 și 255 kWh, plătesc 0,80 lei per kWh.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult