- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

O comună din România atrage peste un milion de turiști în fiecare an. Este un loc special, cunoscut ca și „Raiul din România”

17 Apr, 12:25 • Amarie Giorgiana
Comuna din România cunoscută și sub numele de „Raiul din România” primește un milion de turiști în fiecare an și oferă numeroase astracții turistice. Oamenii sunt încântați de peisajele superbe, de aerul curat și de obiectivele turistice rare. 

Un loc magic din România atrage an de an peste un milion de turiști atât din țară, cât și din afară. Oamenii sunt încântați de peisajele fascinante desprinse din povești, de aerul curat și de obiectivele turistice speciale.

Comuna Bran este cea care găzduiește un număr crescut de turiși în fiecare an, datorită peisajelor și obiectivelor turistice mai puțin întâlnite în alte locații din România și nu numai.

Aflat în inima Transilvaniei, Bran este un loc plin de mister și legende. Printre cele mai cunoscute obiective turistice se numără Castelul Bran, care are o istorie bogată.

Ce trebuie să știi despre Castelul Bran din România

Castelul a fost construit în secolul al XIV-lea în scopuri defensive și a servit ca loc de refugiu pentru regi și nobili. Cu toate că nu sunt dovezi istorice care arată că Vlad Țepeș ar fi locuit vreodată la castelul Bran, legenda este strâns legată  de acest loc prin intermediul asemănării sale cu descrierea făcută în romanul lui Bram Stoker.

În curtea interioară a castelului te poți întoarce în timp și poți simți atmosfera miedevală autentică, iar peisajul este unul cu adevărat spectaculos. În plus, poți urca pe turnurile castelului pentru a admira panorama și pentru a face fotografii memorabile.

Citește și: Concediu 2024. Top cele mai căutate și apreciate plaje din Europa

Comuna Bran se află în topul turismului rural

Comuna Bran a devenit o locație foarte căutată de turiști, iar în minivacanța de 1 Mai și Paște, cei mai mulți români au optat pentru zona Bran, numărul de rezervări atingând un nivel ridicat.

Citește și: Orașul din Italia care renunță la turiști! Mai poate fi vizitat doar cu rezervare online

Tags: