- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce soluții au găsit autoritățile pentru a-i ajuta pe localnicii unui sat să plătească mai puțin la facturile de încălzire

17 Nov, 11:32 • Cassano Sabrina
Se anunță o iarnă foarte grea pentru români. Prețurile ridicate la alimente și la energie i-au făcut pe aceștia să fie foarte speriați, mai ales că vești bune nu prea se anunță în viitorul apropiat.
Ce soluții au găsit autoritățile pentru a-i ajuta pe localnicii unui sat să plătească mai puțin la facturile de încălzire

Se anunță o iarnă foarte grea pentru români. Prețurile ridicate la alimente și la energie i-au făcut pe aceștia să fie foarte speriați, mai ales că vești bune nu prea se anunță în viitorul apropiat. Totuși, în Bihor oamenii s-au gândit la o soluție pentru a nu mai plăti sume uriașe la facturi.

Soluția autorităților pentru a-i ajuta pe localnici să plătească mai puțin

Oamenii din Beiuș beneficiază de un sistem cu apă geotermală. Circa 70%  din locuitorii din Beiuș sunt în acest moment racordați  la sistemul de încălzire cu apă geotermală. Conform unui studi evz.ro, o familie care locuiește într-un apartament cu trei camere, o familie achită 100 de lei pe lună, cu mult mai puțin față de o altă familie care locuiește în alt oraș. De exemplu o familie care locuiește în Oradea ar plăti 500 de lei, coform sursei menționate anterior.

Locuitorii din Beiuș pot răsufla ușurați și asta pentru că prețul gicacaloriei nu s-a schimbat de mai bine de de cinci ani și acest lucru nu se va întâmpla prea curând.

Autoritățile au găsit în anul 2001 o rezervă de apă geotermală și s-au gândit să-i ajute pe localnici

Se anunță o iarnă cu facturi foarte mari

Românii se arată tot mai îngrijorați de ce urmează să se întâmple. Aceștia vor fi nevoiți să stea în frig și asta pentru că se anunță o iarnă în care facturile la energie vor exploda. Mulți dintre aceștia se tem că nu vor mai putea achita nicio datorie.

Analiștii au precizat că pentru pentru un apartament de 100 de metri pătrați, de trei sau patru camere, familiile o sa fie nevoie să plătească:

entrală electrică: 6.300 de lei;
centrală pe peleți: 4.000 de lei;
centrală pe gaz: 2.900 de lei;
incălzire centralizată: 2.700 de lei;
centrală pe lemne 2.400 – 4.000 de lei;
pompă termică: 1.800 de lei, potrivit RTV.