- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce trebuie să știi dacă vrei să faci un copil. Iată cât costă bonă în București

02 Jul, 17:01 • Cornel Ghimeșan
Dacă te gândești să faci un copil sau ai deja unul, cu siguranță te întrebi câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru o bonă. Iată care sunt prețurile de pe piață.
Ce trebuie să știi dacă vrei să faci un copil. Iată cât costă bonă în București

Tot mai mulți părinți se gândesc să angajeze o bonă pentru copiii lor, dat fiind că acum viața este destul de dificilă, iar ei sunt nevoiți să se reîntoarcă la serviciu cu mult înainte de încheierea concediului parental. Bonele sunt la mare căutare și din cauza faptului că există destul de multe familii care nu au bunici sau rude care i-ar putea ajuta.

Alte articole: Jobul plătit cu un salariu de 1400 de euro pe lună. Românii care se angajează aici au abonament la clinici medicale private şi posibilitatea de a lucra remote

În acest caz, bonele reprezintă cea mai bună variantă pentru părinții care sunt ocupați cu munca. Totuși, e bine de știut că salariul acestora este unul destul de mare, însă variază în funcție de experiența acumulată, de calificări și de recenziile de la foștii angajatori.

În trecut, meseria de bonă nu era extrem de căutat, dat fiind că femeile stăteau mai mult acasă după ce deveneau mămici. Acum însă viața se desfășoară în cu totul alt ritm, iar oamenii au început să apeleze la astfel de servicii din ce în ce mai des. Salariul unei bone poate să depăşească şi 5.000 de lei, în funcţie de experienţă.

În România, salariul pe care îl primește o bonă este de aproximativ 3.460 de lei. Totuși, salariul diferă și în funcție de cerințe și de experiență.

În mod normal, bonele sunt de două feluri: interne sau externe, iar salariul este calculat în funcție de acest lucru. Mai există și alți factori care pot influența acest lucru.  Spre exemplu, potrivit unui un anunț postat pe portalul Jobble, salariul oferit unei bone, pentru program part-time – București, sector 3, Dristor este de 1500 – 1800 lei, negociabil în funcție de experiență. În timp ce pe pagina Babysits, tariful unei bone porneşte de la 20 lei şi poate ajunge până la 40 de lei pe oră.

Cât te costă o bonă filipinează

Bonele filipineze sunt tot mai căutate în România în ultimii ani. Acestea sunt la mare căutare printre părinţii români, care spun că le preferă şi pentru că sunt răbdătoare şi blânde. În plus, vorbesc cursiv limba engleză.

Numărul bonelor din Filipine care lucrează în România creşte de la an la an. Potrivit ziarul românesc, cele mai multe bone lucrează în Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Cluj şi Constanţa. O bonă filipineză are asigurată în România cazarea, masa, iar salariul porneşte de la 500 de euro. Acasă ele ar câştiga mai mult de 200-250 de euro pe lună.

Citește și: Un nou job cucerește românii. Venituri de 1000 de euro pe lună, tichete de masă, abonamente și al 13-lea salariu

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult