- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce trebuie să verifice românii înainte să cumpere un produs. Cum te asiguri că reducerea de preț este reală. „Recomand consumatorilor să citească recenziile”

17 Aug, 11:25 • Lupu Alexandra
Metodele prin care românii pot verifica dacă reducerea de preț este reală, înainte de a cumpăra un produs. Recomandările directorului general ANPC.
Ce trebuie să verifice românii înainte să cumpere un produs. Cum te asiguri că reducerea de preț este reală. „Recomand consumatorilor să citească recenziile”

Directorul general în ANPC, Paul Anghel, a transmis joi, printr-o postare de Facebook, recomandări pentru verificarea reducerilor de preț, înainte de a cumpăra un produs, informează ziare.com. El este de părere că românii trebuie să se informeze cât mai bine despre bunurile pe care intenționează să le achiziționeze.

Ce trebuie să verifici înainte de a cumpăra un produs

Paul Anghel le transmite românilor să se informeze cât mai bune înainte de a cumpăra un produs. Directorul general în ANPC le recomandă consumatorilor să fie cât mai atenți, mai ales în perioada reducerilor.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Alimentele de bază s-au ieftinit cu până la 43%. Lista produselor pentru care românii plătesc mai puțin în magazine

„Reducerile de preţ, într-o anumită perioadă, sunt binevenite atât pentru consumatori, cât şi pentru operatorii economici. Pentru a beneficia de aceste reduceri şi pentru a le fi respectate interesele economice, consumatorii trebuie să se informeze cât mai complet asupra produselor pe care intenţionează să le achiziţioneze şi să acorde atenţie tuturor detaliilor, în special în perioada reducerilor de preţuri”, scrie Paul Anghel pe pagina de Facebook.

Directorul general în ANPC menționează că, mai ales în perioada ofertelor de iarnă, românii care fac cumpărături trebuie să citească cu atenție caracteristicile bunurilor și să verifice dacă corespund cu adevărat nevoilor personale. El le recomandă românilor să facă o listă cu produsele dorite și cu prețurile actuale ale acestora, să verifice stocul existent, să verifice prețul afișat și dacă este integral (conține sau nu TVA) și să verifice dacă tariful include și costul de livrare. Mai mult decât atât, Paul Anghel le recomandă românilor să citească recenziile înainte de a cumpăra un produs.

„Recomand consumatorilor să citească recenziile privind produsele oferite online, care pot da indicii despre calitatea acestora sau despre seriozitatea comerciantului. Acesta este obligat să ofere acces consumatorilor la toate recenziile privind produsele şi să garanteze faptul că recenziile publicate provin de la consumatorii care au utilizat sau au achiziţionat efectiv produsul”, adaugă el.

Produse
Produse

În continuare, Paul Anghel le recomandă românilor să nu transmită niciodată codul PIN al cardului din 4 cifre sau parola bancară atunci când achiziționează online cu plata prin cardul bancar.

„Pentru siguranţa contului dumneavoastră, când doriţi să achiziţionaţi online cu plata prin card bancar, căutați „https” în adresa URL şi o pictograma de lacăt în bară de adrese. Acestea semnalează că site-ul este conceput pentru a fi sigur.

În cazul plăţilor făcute cu cardul, nu transmiteţi niciodată codul PIN al cardului din 4 cifre şi parole bancare, dacă primiţi orice corespondenţă care pare a fi de la comerciant, prin care vi se solicită acest lucru”, completează oficialul ANPC.

Citește și despre următorul subiect: Carburanții, tot mai scumpi în România. Guvernul ar putea interveni de urgență. Alimentele sunt și ele vizate de scumpiri