- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cea mai așteptată autostradă din România primește finanțare. Marcel Ciolacu: „Sunt în jur de 4-5 miliarde de euro”

26 Apr, 14:23 • Bumbeneci Diana
Marcel Ciolacu explică cum va fi finanțată cea mai așteptată autostradă din România. Vin miliarde de euro pentru România.
Cea mai așteptată autostradă din România primește finanțare. Marcel Ciolacu: „Sunt în jur de 4-5 miliarde de euro”

Premierul

Marcel Ciolacu anunță de unde vin banii pentru cea mai așteptată autostradă din România. Șeful Executivului a explicat că a negociat și în Qatar, dar și în țară au avut loc discuții, iar mult așteptata autostradă Comarnic-Brașov se va face în Parteneriat Public Privat cu fondul de investiții din Qatar.

Cea mai așteptată autostradă din România primește finanțare

Tot în acest context, Marcel Ciolacu a precizat că în aproximativ 2 săptămâni vor începe demersurile pentru această autostradă.

„Am spus și în Qatar și la Abu Dhabi și o spun clar: Comarnic-Brașov se va face în Parteneriat Public Privat, pentru că sunt în jur de 4-5 miliarde de euro. Știm că banii, atrași de domnul Grindeanu, nu putem să-i dimensionăm pe toți pe Comarnic-Brașov.

Peste 2 săptămâni primii indicatori vor ieși de la consultanți și deja începem demersurile.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Vezi și: Cât a ajuns să coste carnea de miel cu puțin timp înainte de Paște. Românii se tem că nu vor avea bani pentru cumpărături

Marcel Ciolacu, despre noua autostradă
Marcel Ciolacu, despre noua autostradă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că proiectul autostrăzii Comarnic-Braşov se poate realiza doar în baza unui parteneriat public-privat. Şeful Executivului a făcut precizările într-o conferinţă de presă la finalul vizitei pe care o efectuează în Qatar, după întrevederile pe care le-a avut, miercuri, cu Şeicul Faisal bin Qassim al-Thani, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Qatar, cu reprezentanţii Autorităţii de Investiţii din Qatar (QIA), fondul suveran de investiţii al Statului Qatar, şi cu cei ai Qatar Industrial Manufacturing, în cadrul cărora au fost aduse în discuţie interesele comune şi posibilităţile de cooperare.

„Este unul dintre proiectele prezentate de către domnul ministru, am prezentat şi eu în conferinţa de presă cu premierul din Qatar în ceea ce priveşte Comarnic-Braşov. Comarnic-Braşov, din punctul meu de vedere şi al ministrului Transporturilor, nu se poate decât prin parteneriat public-privat cu un fond de investiţii”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ai putea citi și: Electric Up 2024. Se dau până la 150.000 de euro pentru panouri fotovoltaice. Cine poate beneficia

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult