- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cea mai bună cafea italienească din Austria este făcută de un român. Mulți degustători din domeniu se declară impresionați

06 Mar, 17:04 • Lupu Alexandra
Un român a dat lovitura în Austria! Acesta este recunoscut pentru producerea celei mai bune cafele italienești. Degustătorii din domeniu sunt impresionați.
Cea mai bună cafea italienească din Austria este făcută de un român. Mulți degustători din domeniu se declară impresionați

Un român a dat lovitura în Austria, după ce a ajuns să fie recunoscut pentru una dintre cele mai bune cafele italienești, susține adevarul.ro. Bărbatul deține o cafenea în Villach, chiar la granița cu Italia.

Cea mai bună cafea italienească este făcută de un român

Românii nu încetează să impresioneze! Răzvan Ban este antreprenorul care a reușit să ajungă în topul cafenelelor austriace, după ce preparatele lui au fost remarcate de mai mulți degustători. Primele informații arată că românul este cel care reușește să facă cea mai bună cafea italienească din Austria.

Răzvan Ban deține o cafenea în Villach, din sudul Austriei, chiar la granița cu Italia, acolo unde sunt puse la vânzarea toate preparatele lui. Românul s-a născut lângă Timișoara, iar în Austria a plecat la 23 ani, în 2005, atunci când a decis să se mute cu mama lui. Femeia și-a susținut fiul să urmeze studii recunoscute la nivel internațional despre turism, iar în 2015, Răzvan a făcut un pas măreț: și-a deschis propria afacere.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Patriarhul Daniel bea în fiecare dimineață „Cafea Divin”. Preț ireal pentru 100 de grame dintr-un astfel de sortiment greu de găsit pe piață

Răzvan Ban este românul care face cea mai bună cafea italienească
Răzvan Ban este românul care face cea mai bună cafea italienească

Timișoreanul este cel care a reușit să impresioneze degustătorii și să pună la vânzare peste 40 tipuri de cafea. Răzvan Ban aduce produsul din toate colțurile lumii (precum Italia, Peru, Nicaragua), o prăjește și o comercializează în propria cafenea. Localul deținut de român a fost premiat de testeri și a fost lăudată fără încetare în presa austriacă. Pe lângă acest produs, Răzvan reușește să cucerească degustătorii și prin ceaiuri, ciocolată caldă sau alte produse autentice, precum vin, grappa sau paste.

Clienții din domeniu sunt impresionați de gustul cafelei pe care românul o prepară. Produsul este un adevărat pilon cultural în țară, având în vedere că este elementul fără de care multe persoane nu-și pot începe ziua. Cafeaua a fost introdusă în Europa încă din secolul XVII-lea, moment în care tot mai mulți oameni au încercat să-i dea un gust aparte și să aducă în atenția populației tot felul de combinații al căror gust era ușor de remarcat. Timișoreanul Răzvan Ban este cel care a reușit să cucerească o întreagă populație prin creația lui, motiv pentru care, presa austriacă nu a ezitat să scrie despre reușitele acestuia și despre cafeneaua pe care o conduce.

Citește și: Când este corect să bei cafeaua. Sfatul dat specialiști