- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Patriarhul Daniel bea în fiecare dimineață „Cafea Divin”. Preț ireal pentru 100 de grame dintr-un astfel de sortiment greu de găsit pe piață

24 Feb, 10:57 • Bumbeneci Diana
Patriarhul Daniel își începe diminețile cu un sortiment de cafea de lux. Se numește Cafea Divin și costă aproape 100 euro un kilogram.
Patriarhul Daniel bea în fiecare dimineață „Cafea Divin”. Preț ireal pentru 100 de grame dintr-un astfel de sortiment greu de găsit pe piață

Patriarhul Daniel ține cont și de plăcerile lumești de lux, mai ales dimineața. Oficialul Bisericii Ortodoxe Române are și un anumit sortiment de cafea arabică ce este slăbiciunea sa în fiecare zi. Unul dintre cei mai cunoscuți cafegii din România, Gheorghe Florescu (79 de ani) a dezvăluit într-un podcast că licoarea preferată de patriarh nu este ieftină, este un brand de lux, însă pentru o astfel de plăcere, de ce să nu dai bani?

Patriarhul Daniel bea „Cafea Divin”

Patriarhul Daniel, precum și alți prelați ai Bisericii Ortodoxe Române aleg să bea cafea bună și nu un sortiment găsit pe toate drumurile, ci mai degrabă o licoare ce are un gust intens și mult mai plăcut. Aceste detalii au fost prezentate de „magicianul cafelei”, Gheorghe Florescu. Acesta este cunoscut în branșă încă de pe timpul lui Ceaușescu și a servit și preparat cafea de-a lungul vieții pentru săraci și boieri, activiști de partid și domni, milionari sau coate goale.

Citește și: Salariul unui preot în 2022. Câți bani ajung la un protopop, un episcop și chiar la Patriarhul Daniel

Patriarhul Daniel bea Cafea Divin, un sortiment de lux
Patriarhul Daniel bea Cafea Divin, un sortiment de lux

Ce a spus cafegiul Gheorghe Florescu despre

„Patriarhul bea cafea Divin. Nu numai Patriarhul. Starețul Mănăstirii Putna! Acolo, la Putna, a avut loc o întâlnire, o procesiune religioasă – au venit o grămadă de patriarhi, mitropoliți, episcopi, și aceștia au băut cafea. Prin intermediul unui Vicar Patriarhal, m-au contactat și au băut cafea Divin. Protocolul Mănăstirii Putna prevede cafea Divin și Patriarhul bea cafea Divin”, a spus Gheorghe Florescu, în cadrul episodului XVII al sezonului II al podcast-ului Avangarda, cu Ionuț Vulpescu, conform Click.ro.

Potrivit lui Gheorghe Florescu, cafeaua băută de patriarhul Daniel este una de selecție, iar prețul său nu este accesibil oricui. Cafeaua de lux este descrisă drept având un gust aromat și o savoare intensă. Cafeaua Divin, căci despre ea este vorba este 100% arabica, iar 100 de grame costă 45,99 lei. Astfel că un kilogram ajunge la prețul de 450 de lei.

Citește și: Filmele pentru adulți, pe lista de vizionare a membrilor bisericii. Papa Francisc: „Este un viciu pe care îl au mulți preoți și călugărițe”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult