- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cea mai mare investiție a unui oficial din România. Deși nu are nici mașină personală, fostul ministru Ion Ștefan a cumpărat titluri de stat de 3 milioane de euro

27 Jul, 14:01 • Bumbeneci Diana
Fostul ministru Ion Ștefan a cumpărat titluri de stat în valoare de trei milioane de euro. Acesta a realizat cea mai mare investiție făcută vreodată de un oficial român.
Cea mai mare investiție a unui oficial din România. Deși nu are nici mașină personală, fostul ministru Ion Ștefan a cumpărat titluri de stat de 3 milioane de euro

Fostul ministru Ion Ștefan a făcut cea mai mare investiție în rândul oficialilor români. Conform declarației de avere, acesta și-a cumpărat titluri de stat în valoare de trei milioane de euro, o sumă uriașă pentru un om plătit de la stat. Ion Ștefan are afaceri și în mediul privat, motiv pentru care și-a permis să cumpere aceste titluri.

Ion Ștefan bifează un record în România

Conform declarației de avere, acesta a investit în ultimul în în titluri de stat, iar valoarea este una extrem de mare. Este vorba despre 2,99 de milioane de euro în titluri de valoare la Ministerul Finanțelor. Este cea mai mare investiție în titluri de stat făcută de un oficial român.

În același timp, Ion Ștefan nu a declarat nici măcar un cont bancar pe numele său sau al soției, deși, încasează indemnizația de parlamentar pe card. Fostul ministru nu are mașină personală și nici nu deține bunuri de valoare, sub formă de metale prețioase, bijuterii sau obiecte de artă, notează Realitatea.

Vezi și: Marcel Ciolacu anunță o nouă premieră în sectorul feroviar din România. „E un plan foarte clar, atât pe termen scurt, cât și mediu”

Ion Ștefan
Ion Ștefan

Fostul ministru Ion Ștefan este asociat în patru societăți comerciale, toate cu sediul în Vrancea: Balcanic Prod, Balcanic CPP, Balcanic Stretch și Balcanic BOPP. Cele mai multe profituri sunt aduse de prima instituție, cu o cifră de afaceri de aproape 35 de milioane de lei, pe anul 2022. La rubrica venituri, deputatul a trecut indemnizația de parlamentar, 131.500 de lei și o chirie în valoare de 1.200 de lei.

Conform informațiilor din mediul online, din dividende, Ion Ștefan a obținut 2,41 milioane lei, de la Balcanic Prod și 862.000 de lei de la Balcanic CPP. Deputatul nu s-a ocupat însă de ridicarea dividendelor, conform cele mai recente declarații de avere. Soția deputatului, Mirela Ștefan, apare ca angajată la una dintre firmele acestuia, cu un venit anual de doar 17.000 de lei.

Ai mai putea citi: LIVE. Marcel Ciolacu anunță oficial măsurile pentru România! Ce urmează să se întâmple în sănătate și cu veniturile românilor. Guvernul înființează super-agenția AMEPIP

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult