- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cea mai mare tranzacție Industrial-Logistică din România! Globalworth vinde o parte din portofoliul logistic către CTP pentru 70 de milioane de euro

27 Mar, 08:54 • Fundeanu Madalina
Globalworth a vândut o parte din portofoliul logistic din România către CTP. Pentru această vânzare a primit suma de 70 de milioane de euro.
Cea mai mare tranzacție Industrial-Logistică din România! Globalworth vinde o parte din portofoliul logistic către CTP pentru 70 de milioane de euro

În martie 2024, grupul investițional imobiliar Globalworth a încheiat un acord pentru vânzarea unei părți din porto­fo­liul său logistic deţinut integral cu CTP Invest Spol, potrivit celui mai recent raport al companiei, relatează Forbes.ro.

Globalworth a vândut o parte din portofoliul logistic din România către CTP

„Portofoliul de logistică deținut integral cuprinde cinci parcuri logistice/industriale ușoare cu zece facilități la Timișoara, Arad, Oradea și Pitești precum și pachetul majoritar de acțiuni în două proiecte de unități mici de afaceri din București.

Contraprestația plătibilă către Globalworth este de 70 de milioane de euro, excluzând capitalul de lucru și în urma ajustării pentru împrumuturile bancare garantate asociate în valoare de 98,2 milioane de euro și altor ajustări obișnuite”, este notat în raport.

Veniturile din vânzare vor fi utilizate de către companie pentru scopuri corporative generale.

Ai mai putea fi interesat și de: Deficit record şi tendinţe economice în primele două luni ale anului 2024. Ce implicări are această situaţie

Globalworth
Globalworth

Globalworth a mai menționat că trei dintre unitățile sale industriale din țara noastră se află în momentul de față în proces de dezvoltare, pe lângă un proiect de locuințe cu o componentă de retail adiacentă.

Cu un an în urmă, compania a continuat dezvoltarea unor proiecte logistice și de industrie ușoară în România. Dintre proiectele aflate în construcție în 2023, de aproximativ 30.000 mp, s-a livrat Târgu Mureș Logistic Hub, de 18.300 mp, unde clienții principali sunt Friesland Câmpina și EKR Elektrokontakt. Parcul din Târgu Mureș este deținut în proporție de 50% cu Global Vision.

Alte două facilităţi urmează să fie livrate în prima parte a anului curent. În noiembrie 2023, a fost demarat și primul proiect al companiei din Craiova, prin dobandirea unui teren în nordul orașului. Proiectul construit la comandă va livra în jur de 6.000 mp GLA către compania Returo SGR, care a semnat un contract de închiriere pe 20 de ani.

Celălalt proiect care se află în construcție este Business Park Ștefănești, fazele B și C, de aproximativ 13.300 mp, unde Globalworth deține 75% din acțiuni, iar partenerul său CATTED restul acțiunilor.

Cât despre planurile de investiții, compania a pus în stand by construcția proiectelor de birouri Green Court D și Globalworth West.

Vezi mai multe știri: Câți bani cheltuiești ca să-ți construiești o casă în 2024. Ce prețuri sunt la materiale de construcție și manoperă și de ce acte ai nevoie