- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cea mai scumpă rasă de vită din lume a fost adusă și în România. Cât costă 1 kg

21 Mar, 09:40 • Bumbeneci Diana
Un român a adus în țară cea mai scumpă rasă de vită din lume. Prețul pentru un astfel de sortiment este ieșit din comun.
Cea mai scumpă rasă de vită din lume a fost adusă și în România. Cât costă 1 kg

Și România are acum cel mai scump sortiment de carne de vită. Este vorba despre vita Wagyu. Produsă în special în Japonia şi apreciată pentru gustul său bogat, aceasta poate costa chiar şi 400 de dolari pentru un kilogram, scrie Antena3.

Cel mai scump sortiment de carne de vită a ajuns și în România

Un român din Timiș a decis să aducă în țară cea mai scumpă rasă de vită din lume, iar acum vinde pe piață carnea cu cel mai ridicat preț. Un singur animal poate costa 30.000 de dolari și trebuie crescut cu mare grijă.

Antreprenorul se numește Raimond Rusu și creşte în ferma sa de la Becicherecu Mic, judeţul Timiş, cea mai scumpă rasă de vaci din lume.

Am luat mai multe rase de vaci. Şi Angus, şi bălţată pe linia de carne, iar din Wagyu am încercat embrionări în Germania şi am adus vaci gestante de pe urma cărora am obţinut aceşti viţei de Wagyu”, a povestit Raimond Rusu.

Vezi și: Va fi mai scumpă carnea de miel pentru drobul de Paște? Petre Daea: „Sper să se valorifice toți”

vită Wagyu
vită Wagyu

La ora actuală, pe teritoriul țării noastre sunt cel mult 400 de exemplare, dar sectorul este în plină dezvoltare. Numai în ferma din Timiş cresc deja peste 100 de astfel de vaci.

La ora actuală avem în jur de 60 sau poate 60 de vaci fătătoare, avem un taur autorizat pentru montă, încă trei tauri autorizaţi care îi băgăm prin rotaţie la montă. Toate montele sunt naturale. Avem undeva la 30 de viţele pe fermă şi 25-30 de tăuraşi”, a mai explicat Raimond Rusu.

Diferenţa dintre rasa de lux şi celelalte vite cunoscute pe piaţa din România o face carnea marmorată şi extrem de delicată. Această carne rafinată are o textură uşoară şi o aromă dulce bogată, iar grăsimea are un conţinut ridicat de acizi graşi nesaturaţi, care sporesc aroma, scrie Antena 3.

În 2017 am fost pentru prima oară în Germania să văd pe viu acest animal, iar crescătorul de acolo avea şi un mic abator şi mi-a prezentat un produs vidat şi iniţial când m-am uitat am crezut că e salam. Am cumpărat, m-am dus acasă, l-am pregătit şi apoi am zis că aşa ceva este rar. Nu am crezut până nu am încercat”, a adăugat Raimond Rusu.

Ai mai putea citi: Un afacerist spune cât va costa, de fapt, carnea de miel. „Fermierul care vinde acum obligatoriu să îşi mai adauge la câştig trebuie să recupereze laptele”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult