- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un afacerist spune cât va costa, de fapt, carnea de miel. „Fermierul care vinde acum obligatoriu să îşi mai adauge la câştig trebuie să recupereze laptele”

10 Mar, 08:48 • Bumbeneci Diana
Carnea de miel nu ar trebui să fie foarte scumpă în perioada următoare. Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine Arad oferă mai multe detalii despre prețurile ce se vor regăsi la piață de Paște.
Un afacerist spune cât va costa, de fapt, carnea de miel. „Fermierul care vinde acum obligatoriu să îşi mai adauge la câştig trebuie să recupereze laptele”

Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine Arad, Nicolae Cioranu, este de părere că preţul corect la carnea de miel în perioada Paştelui va fi între 45 şi 50 de lei. Dacă aceasta va crește atunci este o problemă a fermierului. Nicolae Cioranu a declarat, joi, la Prima News, că sunt mulţi oameni care preferă să ia mielul direct de la producător şi nu din supermarket sau din piaţă, scrie News.ro.

Cioranu spune că toată lumea are șansa să cumpere de la producător

Deja cumpărători de carne de miel spun că se duc să ia un miel, dar nu îl mai iau din supermarket, nu mai mă duc să îl iau din piaţă, mă duc să îl iau direct din fermă. Îmi spunea un fermier că el deja are programate vreo 200 de capete cu 50 de lei kilogramul, dar direct la consumator. Este un lucru bun, dar nu poate toată ţara să îl facă”,a explicat Nicolae Cioranu.

carne de miel
carne de miel

Prețul pentru carnea de miel nu ar trebui să depășească pragul de 45 de lei

Întrebat care ar fi preţul corect pentru carnea de miel în perioada Paştelui, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine Arad a răspuns:

Citește și: Alertă pe piața alimentară din România! Prețul urzicilor, mai ridicat decât prețul pentru carnea de pui sau chiar de porc

„Preţul corect, cu scumpirea şi dublarea furajelor, undeva la 45-50 de lei. Dacă este sub, este o problemă a fermierului. Acum se vând nişte miei mai mici. Nu pot să vândă toţi fermierii din România. Acum de Paşte vând acei fermieri care pot mulge oile mai departe. De ce? Oaia are trei producţii. Lâna nu o mai luăm în calcul, că ne costă mai mult să o tundem ca să o vindem, rămân laptele şi mielul. Fermierul care vinde acum obligatoriu să îşi mai adauge la câştig trebuie să recupereze laptele.

Alţi fermieri care nu vând în perioada pascală lasă mielul să sugă până către jumătatea verii, măcar recuperează şi transformă laptele în carne. În situaţia în care nu mulţi producători, nu mulţi crescători de ovine vând miei de Paşte, singurul motiv fiind că nu are cu cine să mulgă, automat oferta este mică şi cererea este mare. În restul anului fermierul stă la cheremul exportatorului”.

Acesta a mai explicat că a fost întrebat dacă preţul cărnii de miel ar putea ajunge şi la 60 de lei sau peste.

60 de lei doar dacă este speculat. Direct de la producător nu cred. Într-un an am vrut să facem un parteneriat cu un supermarket. Culmea, supermarketul plătea preţul cel mai mic posibil, nu ne-a convenit să batem palma cu ei. Nici supermarketul nu îl ia la un preţ mare, îi umflă el preţul”, a mai declarat Nicolae Cioranu.

Ai mai putea citi și: Vor fi obligați românii să renunțe la carne și să consume doar insecte? Petre Daea a răbufnit! „Saturi stomacul cu ceea ce îi este necesar”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult