- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cele mai bune oferte pentru mașini electrice! Câți bani scutești dacă te folosești de Programul Rabla Plus

06 Apr, 11:03 • Cornel Ghimeșan
Programul Rabla Plus susține demersul românilor care doresc să își achiziționeze un vehicul hybrid sau electric. Au fost anunțate toate noutățile cu privire la acest program, iar cei care sunt interesați se pot orienta către showroom-uri pentru a porni acest proces.
Cele mai bune oferte pentru mașini electrice! Câți bani scutești dacă te folosești de Programul Rabla Plus

Mașinile electrice sau cele hibride au devenit din ce în ce mai populare în rândul românilor. Acest lucru este confirmat atât de cifrele de vânzări înregistrate în anul 2022, cât și de estimările pentru următoarea perioadă. Momentan infrastructura nu este la cote maxime, însă și în acest an programul Rabla Plus susține demersul românilor care doresc să își achiziționeze un astfel de vehicul.

Alte articole: Sorin Grindeanu dezvăluie planurile privind construcția de autostrăzi și drumuri expres în România. „Execuția la ministerul Transporturilor va fi dublă față de acum doi ani”

Au fost anunțate toate noutățile cu privire la Programul Rabla 2023, iar cei care sunt interesați se pot orienta către showroom-uri pentru a porni acest proces. Cu toate că au existat discuții cu privire la utilitatea programului Rabla Clasic, majoritatea persoanelor au căzut de acord că programul Rabla Plus are o importanță vitală în efortul de electrificare.

În anul 2022, în România au fost achiziționate aproape 12.000 de mașini electrice noi, dublu față de anul 2021. Numărul crescut de vânzări a fost puternic influențat în cea mai mare parte de programul Rabla Plus. Cei care sunt interesați de un vehicul de tipul plug-in hybrid (PHEV), un hibrid clasic sau o electrică autentică (EV), au ocazia, cu ajutorul programului să acceseze ecotichetele primite în schimbul casării de rable (cel mult două). De asemenea, pot fi adăugate și niște eco-bonusuri, așadar o persoană poate beneficia de o sumă totală de 57.000 de lei eco-tichet pentru casarea a două rable + 2 x 1.500 eco-bonusuri de vechime.

Pentru ca această tendință a electrificării să poate continua este nevoie ca pe piață să existe și prețuri convenabile, astfel încât oamenii care își doresc să facă o astfel de achiziție să poată depăși această barieră, care de cele mai multe ori este extrem de greu de depășit.

Iată care sunt cele mai bune oferte care există în prezent pe piața din România în 2023. Este important de menționat că pe piața vor apărea și alte opțiuni, dat fiind că majoritatea constructorilor au căutat variante pentru a-și diversifica oferta și pentru a da șansa consumatorilor de a găsi și vehicule mai accesibile.

Topul celor mai bune oferte pe care le poți accesa prin Rabla Plus pentru vehicule electrice

10. Nissan Leaf – de la 35.700 Euro / 24.143 Euro prin Rabla Plus

9. Citroen e-C4 – de la 34.900 Euro / 23.343 Euro prin Rabla Plus

8. Mini Cooper SE – de la 33.975 Euro / 22.417 Euro prin Rabla Plus

7. Volkswagen ID.3 – de la 32.583 Euro / 21.025 Euro prin Rabla Plus

6. Renault Zoe – de la 32.020 Euro / 20.462 Euro prin Rabla Plus

5. Fiat 500e – de la 32.000 Euro / 20.442 Euro prin Rabla Plus

4. Opel Corsa-e – de la 31.307 Euro / 19.794 Euro prin Rabla Plus

3. Volkswagen e-Up! – de la 27.558 Euro / 16.000 Euro prin Rabla Plus

2. Smart EQ ForTwo – de la 23.960 Euro / 12.402 Euro prin Rabla Plus

1. Dacia Spring – de la 20.800 Euro / 9.242 Euro prin Rabla Plus

Citește și: Profesorii sunt nemulțumiți de majorarea salarială pusă în așteptare! Sindicatele anunță că se gândesc la înghețarea anului școlar. „Politicienii noștri, care găsesc soluții pentru cei cu pile, nu găsesc soluții și pentru noi”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult