- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cele mai căutate locuri de muncă pe Google în 2023! Posturile cel mai bine plătite pentru care nu ai nevoie de facultate

21 Nov, 19:28 • Cornel Ghimeșan
Majoritatea oamenilor își doresc un loc de muncă la care să meargă cu plăcere și să le ofere o remunerație satisfăcătoare. Atunci când își încep căutările aceștia apelează prima dată la Google, unde printr-un simplu click găsesc sute de oferte de angajare. În acest an, la mare căutare au fost posturile de agent imobiliar, notar și agent de turism.
Cele mai căutate locuri de muncă pe Google în 2023! Posturile cel mai bine plătite pentru care nu ai nevoie de facultate

Cele mai căutate locuri de muncă pe Google în 2023! Cei mai mulți oameni care și-au căutat un loc de muncă pe Google în 2023 au fost americanii. Aceștia au început să îşi piardă interesul pentru locurile de muncă ce necesită finalizarea studiilor universitare şi îşi îndreaptă atenţia către cariere mai flexibile, fără facultate, cu salarii de de sute de mii de dolari.

Citește și Date ANOFM: Peste 65.400 de locuri de muncă sunt disponibile, în prezent, la nivel național! 248 de posturi sunt oferite în străinătate prin intermediul EURES

Cele mai căutate locuri de muncă pe Google în 2023!

În acest an căutările pentru „locuri de muncă fără diplomă” au atins un maxim istoric în SUA, unde aproximativ 75% dintre job-urile care sunt plătite cu peste 35.000 de dolari pe an necesită o diplomă universitară. Cu toate acestea, doar 38% dintre americani au o diplomă de licenţă, a afirmat Lisa Gevelber, director de marketing al Google pentru America, businessmagazin.ro.

Aceasta spune că diferenţa de venituri este o mare problemă pentru companiile cu personal insuficient, dar şi pentru angaţaii care resimt efectele inflaţiei.

Potrivit studiilor efectuate de cei de la Google, în acest an oamenii au fost cel mai mult încântaţi de locurile de muncă care oferă oportunităţi ample de călătorie, programe de lucru flexibile şi o cale clară de a deveni propriul şef.

În top trei cele mai căutate joburi pe Google în 2023 sunt funcțiile de agent imobiliar, notar și agent de turism.

Pentru a lucra ca notar sau agent imobiliar, în SUA, este nevoie de o certificare sau o licenţă oficială cu statul în care persoana interesată de acest job lucrează. Asta în timp ce pentru a ocupa un post de agent de turism este nevoie de o diplomă de liceu, dar și de o pregătire la locul de muncă.

Pentru cei care caută locuri de muncă fără diplomă, remunerarea este un aspect important. Potrivit ZipRecruiter, salariile medii pentru cei care ocupă astfel de posturi variază. De exemplu, salariul mediu pentru agenţii de turism din SUA este de 39,955 de dolari, în timp ce agenţii imobiliari obţin în medie 86,356 de dolari pe an, iar notarii câştigă 129, 717 dolari.

Cu toate acestea, cei mai buni 10% dintre agenţii imobiliari şi notari câştigă mult peste 100.000 de dolari şi, respectiv, 200.000 de dolari.

Citește și Emil Prundurel a propus înfiinţarea unui parc industrial. Acesta va oferi oportunitatea a peste 3.000 de locuri de muncă

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult