- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Emil Prundurel a propus înfiinţarea unui parc industrial. Acesta va oferi oportunitatea a peste 3.000 de locuri de muncă

10 Nov, 19:49 • Fundeanu Madalina
Emil Prundurel propune înființarea unui parc industrial ce poate oferi peste 3 mii de locuri de muncă. Acesta ar fi amplasat pe locul Uzinei Mecanice Mârşa, aflată în insolvenţă.
Emil Prundurel a propus înfiinţarea unui parc industrial. Acesta va oferi oportunitatea a peste 3.000 de locuri de muncă

Vicepreşedintele organizaţiei AUR din oraşul Avrig, Emil Prundurel, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că intenţionează să candideze la funcţia de primar din acest oraş. Acesta a propus înfiinţarea unui parc industrial pe locul Uzinei Mecanice Mârşa, aflată în insolvenţă, pentru crearea a peste 3.000 de locuri de muncă, conform Agerpres.

Emil Prundurel propune înființarea unui parc industrial ce poate oferi peste 3 mii de locuri de muncă

„Principala problemă actuală în localitatea Avrig este, evident, lipsa locurilor de muncă. Uzina Mecanică Mârşa este în insolvenţă. Această uzină are peste 100 de hectare. Acolo a fost cea mai mare întreprindere din judeţul Sibiu şi a zecea din ţară. Au lucrat peste 12 mii de persoane.

Am fost la faţa locului. Pot să vă spun despre canalizare că este funcţională, drumurile pot fi amenajate pentru zona industrială şi transformatoarele de energie electrică am înţeles că funcţionează la 400 de kilovolţi. Pentru industrie grea se pot crea lejer câteva mii de locuri de muncă”, a afirmat Emil Prundurel.

Te-ar putea interesa și: Oamenii de afaceri au rămas fără forță de muncă! Salarii de 1.000 de euro, însă nu mai sunt muncitori: „E destul să cauți un instalator sau un zidar și realizezi dimensiunile crizei.”

parc industrial
parc industrial

Potrivit acestuia, în prezent pe locul Uzinei Mecanice Mârşa funcţionează două companii care au în jur de 500 de angajaţi, „care s-ar bucura şi au nevoie de facilităţi fiscale”.

„Lucrează în acest moment în acea zonă în jur de 500 de persoane. Noi dacă am obţine titlul de parc industrial, am putea să venim şi cu o facilitate fiscală din partea Primăriei, să dăm la sfârşitul anului investitorilor 25% din impozitul pe care ei îl plătesc pe angajat şi să impunem un salariu minim de bază în zona industrială, pentru că ne permite legea să putem solicita un salariu minim mai mare decât cel minim garantat de stat, mai ales în condiţiile în care parcul industrial operează sub un parteneriat public privat şi se pot negocia contracte de acest gen”, a declarat Prundurel.

În plus, reprezentantul AUR a susţinut că trei mari companii din domeniul industriei auto ar fi renunţat să mai investească în zona Mârşa – Avrig, din cauză că nu au avut negocieri cu Primăria. Potrivit acestuia, cele trei companii internaţionale funcţionează în prezent în municipiile Sibiu şi Sebeş (judeţul Alba).

„Primăria trebuia să facă anumite demersuri, să exproprieze toată suprafaţa aceea de teren, să găsească un administrator şi să obţină titlul de parc industrial pentru acea suprafaţă, ca investitorii să primească facilităţi fiscale.

Din câte ştim şi din câte am avut cunoştinţă, din discuţiile cu cei de la Ministerul Dezvoltării, nu s-au făcut niciodată demersurile în acest sens. Putem crea lejer peste 3.000 de locuri de muncă. Nevoia locurilor de muncă este foarte, foarte, foarte impregnată în localitate şi nu doar pentru Avrig.

Dacă vă aduceţi aminte, acolo lucrau persoane şi din Boiţa şi din Brezoi şi din Făgăraş şi din Victoria şi din Tălmaciu”, a mai adăugat Emil Prundurel.

Vezi și: Vești bune pentru românii fără job! ANOFM a publicat lista cu sute de locuri de muncă disponibile