- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cele mai frumoase case tradiționale din România scoase la vânzare. Prețurile ajung și la 400.000 de euro

08 Jan, 20:41 • Bocioacă Bianca
Case tradiționale, aduse în modernitate sau case noi construite după arhitectura de demult, au fost scoase la vânzare și te poți muta în ele chiar de mâine.
Cele mai frumoase case tradiționale din România scoase la vânzare. Prețurile ajung și la 400.000 de euro

O casă construită în 1960 din satul Bălnaca, județul Bihor, a fost readusă la viață, iar acum proprietarii își doresc să o vândă. „Împreună cu cele 1,8 hectare de pământ și priveliștea minunată spre valea Crișului, casa a fost construită din lemn și materiale naturale cu scopul deconectării de la stresul cotidian”, se arată în descrierea de pe site-ul Sotheby’s România, citată de Economica.

Prețul pentru această casă, care se află la 90 de km de Cluj-Napoca și la 60 de km de Oradea, este de 200.000 de euro.

Citește și: Locuințele se scumpesc oficial! Câți bani vor da românii pe case, începând cu 2024

Case tradiționale de vânzare

O altă capodoperă de pe lista de case tradiționale de vânzare, veche de 150 de ani și care a fost recondiționată, este la vânzare la prețul de 175.000 de euro. Locuința are trei camere și se află în comuna Botiza, județul Maramureș, la 150 km de Cluj-Napoca și la 38 de km de Sighetu Marmației.

„Aflată în mijlocul unei livezi mari, casa are în partea din față un pridvor tradițional tipic pentru Maramureș, cu sculpturi frumoase și bănci de șezut. De aici se poate admira o priveliște minunată asupra Munților Rodnei și Țibleș, altitudinea fiind de 750 de metri”, potrivit descrierii casei.

Situată în comuna „Salicea, la doar 15 minute distanță de orașul Cluj-Napoca, această proprietate aduce un tribut vieţii transilvănene din vremurile de odinioară. Acoperișul din stuf, grinzile de lemn cu o vechime de peste o sută de ani”, este descrierea altei case tradiționale, construită în 2015. Prețul cerut de proprietari este de 400.000 de euro.

Citește și: Staţiunea care este mai frumoasă decât toate insulele din Grecia. Totul e de două ori mai ieftin, iar românii îşi iau case acolo!

O casă veche de 130 de ani din Bixad, județul Covasna, la 5 km de Băile Tușnad și la 31 km față de Sfântu Gheorghe, se vinde cu 69.000 de euro. Casa este împrejmuită de vie, are un beci generos și o fundație de până la un metru. Casa are nevoie de lucrări de renovare pentru a fi adusă în modernitate.

„Piesa de rezistență este veranda îngustă, a cărei lucrătură în lemn necesită recondiționare; este năpădită strategic de viță de vie și oferă răcoare și o lumină ireală strecurată prin frunzișul des”, potrivit descrierii în anunțul de vânzare.