- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Celebrul pulover cu oi purtat de prințesa Diana a fost vândut cu o sumă de 10 ori mai mare decât estimarea inițială

15 Sep, 14:22 • Constantin Cristina
Celebrul pulover din lână roșie, decorat cu oi, purtat de prințesa Diana în 1981 a fost vândut la licitație. Iată suma cu care a fost achiziționat articolul de vestimentație.
Celebrul pulover cu oi purtat de prințesa Diana a fost vândut cu o sumă de 10 ori mai mare decât estimarea inițială

Licitația celebrului pulover purtat de prințesa Diana în 1981 după logodna cu Prințul Charles a avut loc la Casa Sotheby’s, unde a fost vândut cu peste 1,1 milioane de dolari, a precizat AFP.

Citește și: Fashion și Electro-IT, cele mai competitive sectoare din retailul românesc în privința prețurilor

Celebrul pulover cu oi purtat de prințesa Diana a fost vândut cu o sumă de 10 ori mai mare decât estimarea inițială

Așadar, articolul de preț de vestimentație a fost vândut în urma unei vânzări online intens disputate. Conform sursei citate, prețul de vânzare, 1,1 milioane de dolari, taxe şi comisioane incluse, echivalentul unei sume de zece ori mai mare decât estimarea iniţială, fixată de Sotheby’s la un interval cuprins între 50.000 şi 80.000 de dolari.

De asemenea, licitaţia, deschisă online începând cu 31 august, s-a animat în ultimele minute, când preţul final a sărit de la 200.000 la 1,1 milioane de dolari în tronsoane de 50.000 de dolari.

pulover prințesa Diana
pulover prințesa Diana

Chiar după anunțarea logodnei sale, Diana Spencer a îmbrăcat un pulover rosu, care era decorat cu oi albe și o singură oaie neagră, cu ocazia unui meci de polo la care a participat alături de Prințul Charles, în iunie 1981. Ea s-a remarcat prin atitudinea ei relaxată, iar acest moment a devenit, conform Sotheby’s, un fenomen cultural și viral de amploare. Această apariție publică neașteptată a oferit, în același timp, o expunere neașteptată creatorilor puloverului, Sally Muir și Joanna Osborne, precum și brandului lor, „Warm and Wonderful”.

Câteva săptămâni mai târziu, creatoarele au primit vizita unui emisar din partea Palatului Buckingham, care le-a explicat că viitoarea Prințesă de Wales a deteriorat puloverul și a dorit să știe dacă acesta poate fi reparat sau înlocuit. Sally Muir și Joanna Osborne au confecționat un nou exemplar, pe care Prințesa de Wales l-a purtat în 1983. Cu toate acestea, exemplarul scos la licitație este cel original.

Alte articole: 27,7 ani este vârsta medie la care românii se mută din casa părinților, cea mai scăzută din ultimul deceniu. Diferența între vârsta bărbaților și femeilor la momentul deciziei este una semnificativă