- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

CFR anunță întârzieri la mai multe trenuri. Șinele de cale ferată sunt distruse de ger

10 Jan, 17:33 • Fundeanu Madalina
Gerul din România din ultima perioadă a rupt șinele de cale ferată. CFR anunță întârzieri ale trenurilor.
CFR anunță întârzieri la mai multe trenuri. Șinele de cale ferată sunt distruse de ger

Temperaturile extrem de scăzute din România din ultima perioadă au rupt șine de cale ferată, provocând întârzieri de trenuri în unele zone. Temperaturile au coborât până la minus 17 grade Celsius, anunță Club Feroviar, care citează un comunicat remis de CFR.

CFR anunță întârzieri ale trenurilor. Șinele de cale ferată au fost rupte de ger

Circulația trenurilor se desfășoară în condiții normale de iarnă, traficul fiind adaptat la condițiile meteo nefavorabile.

„Temperaturile extreme înregistrate în cursul nopții, care în unele zone au fost de până la -17°C, au provocat pe raza mai multor Sucursale Regionale CF (Galați, Iași, București, Craiova, Brașov, Timișoara) defecțiuni ale liniei CF (șine rupte) pe mai multe secțiuni, iar circulația feroviară s-a realizat/se realizează pe un singur fir, generând întârzieri ale trenurilor”, se arată într-un comunicat al companiei.

Personalul CFR SA a intervenit și intervine pentru remedierea acestor defecțiuni, astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor.

Ai putea fi interesat și de: Continuă lucrările pe lotul 4 al Autostrăzii A 1 Sibiu-Pitești. Constructorul austriac a finalizat 18% din primul tunel de pe o autostradă din România

CFR
CFR

„Reamintim că întârzierile înregistrate în circulația trenurilor în această perioadă sunt cauzate de: restricțiile de viteză introduse în zonele afectate de condițiile meteo nefavorabile, defectările materialului rulant, imposibilitatea manevrării macazelor (din cauza gerului) sau defecțiuni ale liniilor CF (șine rupte).

Personalul CFR SA menţine permanent legătura cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar atât de călători, cât şi de marfă, şi va transmite operativ măsurile necesare care trebuie luate astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor”, arată CFR SA.

„Adresăm scuzele necesare călătorilor, în situația în care trenurile cu care călătoresc ajung cu întârziere la destinație, însă toate măsurile de circulație adoptate în această perioadă sunt necesare pentru a menține condițiile optime și de siguranță pe rețeaua feroviară.

Călătorii sunt rugaţi că în această perioadă, în care sunt anunţate condiţii meteo nefavorabile, să solicite informaţiile referitoare la condiţiile de circulaţie a trenurilor la nr de telefon 021/9521 – Informaţii CFR, iar pentru verificarea orelor de sosire sau plecare din gări pot accesa site-ul administratorului infrastructurii feroviare – www.cfr.ro, domeniul Camere web, unde panourile de sosiri/plecări sunt actualizate din minut în minut”, se mai arată în comunicat.

Vezi mai multe știri: Aeroporturile Otopeni și Băneasa sunt 100% pregătite pentru spațiul Schengen. CNAB anunță că pregătirile s-au încheiat încă din 2022