- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ultima metodă de înşelăciune în imobiliare. A „ţepuit” şapte clienţi cărora le-a închiriat acelaşi apartament

27 Jul, 12:29 • Cornel Ghimeșan
Românii care se află în căutarea unei noi chirii ar fi bine să ştie că numărul escrocilor în domeniu este în continuă creștere, iar inventivitatea lor în a încerca să păcălească nu cunoaște limite. Recent, la Braşov, un bărbat originar din Timişoara a înşelat şapte cetățeni, sub pretextul că le închiriază același apartament.
Ultima metodă de înşelăciune în imobiliare. A ţepuit şapte clienţi cărora le-a închiriat acelaşi apartament

Ultima metodă de înşelăciune în imobiliare. Polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii a șapte infracțiuni de înșelăciune, ca urmare a unor anunțuri de închiriere a unui apartament. Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, la începutul anului, un tânăr, în vârstă de 28 de ani, ar fi contactat o persoană în vederea închirierii unui imobil, în municipiul Brașov, anunţă newsbv.ro.

Ultima metodă de înşelăciune în imobiliare

În timpul discuțiilor cel care oferea spre închiriere imobilul, s-ar fi prezentat drept un funcționar public, pentru a conferi încredere persoanei vătămate și i-ar fi solicitat acesteia suma de 250 de euro drept avans, sumă pe care aceasta ar fi plătit-o, dar închirierea apartamentul nu ar mai fi avut loc. În cadrul activităților desfășurate de polițiști, aceștia au identificat persoana bănuită de săvârșirea faptei ca fiind un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din municipiul Timișoara. De asemenea, polițiștii au mai stabilit că bărbatul ar mai fi indus în eroare alte 6 persoane vătămate, folosindu-se de calități oficiale, și ar fi obținut sume de bani, cuprinse între 600 și 2500 lei.

Citeşte şi: Este oficial! Începând de azi crește valoarea tichetelor de masă în România. Câți bani vor primi românii. „E un gest cât se poate de firesc, ținând cont de inflația din acest an”

Potrivit datelor transmise de către autorități, individul de 41 de ani susținea că are funcții oficiale pentru a se asigura, cel mai probabil, că nu va fi pârât. Astfel, a reușit să escrocheze cele şapte victime cu sume cuprinse între 600 și 2.500 de lei. Pentru faptele sale ilegale, a ajuns în arest preventiv. Dosarul său este la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov.

Citeşte şi: Dacă locuiești în această localitate poți ieși la pensie mai devreme fără să primești sancțiuni. Iată lista zonelor care aduc acest beneficiu

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult