- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

CFR se pregătește să modernizeze opt gări. Investiție de peste 600 milioane de lei prin Programul Transporturi

23 Aug, 19:52 • Lupu Alexandra
CFR scoate la licitație contractele pentru modernizarea a opt gări. Iată care sunt stațiile vizate și ce schimbări vor apărea.
CFR se pregătește să modernizeze opt gări. Investiție de peste 600 milioane de lei prin Programul Transporturi

De la începutul acestui an, CFR a scos la licitație contracte în valoare totală de 634.66 milioane de lei pentru modernizarea clădirilor de călători din opt gări, prin Programul Transporturi, informează profit.ro. Vizate sunt următoarele stații: Gara de Nord (etapa I), Sinaia, Bușteni, Videle, Ploiești Vest – aflate pe raza SRCF București, Pașcani, aflată pe raza SRCF Iași, și Beclean pe Someș și Dej Călători (SRCF Cluj).

CFR se pregătește să modernizeze opt gări

Licitația pentru modernizarea clădirilor de călători din stațiile Beclean pe Someș și Dej Călători a fost anunțată pe 23 august. CFR face o investiție estimată la maximum 78 milioane de lei, fără TVA.

Vezi și: CNAIR lansează în licitație 6 contracte pentru construirea pasajelor pietonale subterane în 3 localități din Vâlcea, cu o valoare totală de 1,8 milioane lei

Totodată, licitația publică lansată acum de Sucursala Regională CF Cluj (SRCF Cluj) are în vedere elaborarea proiectelor tehnice și execuția lucrărilor de modernizare a clădirilor de călători din două stații de cale ferată, Beclean pe Someș și Dej Călători. Valorile financiare estimate pentru fiecare stație CF sunt următoarele: stația Beclean pe Someș – 39,757 milioane de lei – 43,047 milioane de lei, fără TVA, iar stația Dej Călători – 32,243 milioane de lei – 34,988 milioane de lei, fără TVA. De asemenea, sursa de finanțare pentru modernizarea clădirilor de călători din cele două stații de cale ferată va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile și din bugetul de stat. Durata pentru elaborarea proiectului și execuția lucrărilor este de 29 luni.

CFR
CFR

Modernizarea clădirilor de călători include următoarele lucrări principale: o nouă clădire pentru călători în stația Beclean pe Someș; clădire modernizată în stația Dej Călători; spații interioare moderne care să aibă săli de așteptare, case de bilete, spații speciale cu destinația Mama și copilul, spații comerciale; modernizarea grupurilor sanitare; modernizarea peroanelor, introducerea unor bănci pentru călători, integrarea sistemului audio și electronic pentru informare, sistem video de supraveghere, panouri informative, panouri publicitare, rețea Wi-Fi; parcare auto și spații pentru biciclete; spații pentru activitate feroviară; modernizarea instalațiilor de telecomunicații, iar în cele din urmă, reamenajarea spațiilor verzi.

Anunțul de participare la licitația deschisă și documentația de atribuire sunt acum disponibile în SEAP. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 26 septembrie 2023, se arată în comunicatul CFR SA.

Citește și: A fost scos la licitație contractul pentru primul pod cu patru benzi între România și Republica Moldova. Investiție de peste 100 milioane lei pentru execuția podului peste Prut de la Ungheni