- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

CNAIR lansează în licitație 6 contracte pentru construirea pasajelor pietonale subterane în 3 localități din Vâlcea, cu o valoare totală de 1,8 milioane lei

07 Aug, 20:02 • Constantin Cristina
Trei localități din Vâlcea vor beneficia de pasaje pietonale subterane potrivit celor 6 noi contracte lansate de CNAIR în licitație prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova. Contractele au o valoarea totală de 1,8 milioane de lei.
CNAIR lansează în licitație 6 contracte pentru construirea pasajelor pietonale subterane în 3 localități din Vâlcea, cu o valoare totală de 1,8 milioane lei

CNAIR a lansat în licitație contracte pentru proiectarea preliminară a pasajelor pietonale subterane de la Bujoreni, Călimănești și Căciulata pe DN 7 Valea Oltului. Cele 6 contracte au o valoare totală de 1,8 milioane lei, a informat economedia.ro.

Citește și: Încă un drum de mare viteză în România. Vești bune de la CNAIR pentru cetățeni: „Lucrările au ajuns la 95%”

CNAIR lansează în licitație 6 contracte pentru construirea pasajelor pietonale subterane în 3 localități din Vâlcea, cu o valoare totală de 1,8 milioane lei

De asemenea, sunt prevăzute și alte trei pasaje pietonale la Craiova pe DN 65, intrarea dinspre Slatina și Pitești) la Aeroportul Craiova, în jud. Dolj. Valoarea unui singur contract ajunge la 309.420 lei. Noile contracte sunt finanțate prin PNRR și prevăd siguranța rutiere prin reducerea numărului de accidente în care sunt implicați pietonii (traversarea neregulamentară a pietonilor este principala cauză de producere a accidentelor urmată de viteza excesivă).

Durata contractelor este de 150 de zile (90 de zile pentru Studiile de Fezabilitate respectiv 60 de zile pentru proiectele necesare Autorizațiilor de Construire). Ofertele pot fi depuse până la data de 11 septembrie, iar prețul ofertei primește un punctaj de 40 %.

CNAIR, contracte pentru Valea Oltului
CNAIR, contracte pentru Valea Oltului

Așadar, pasajul de la Bujoreni urmează să fie construit pe DN 7 Râmnicu Vâlcea-Călimănești, potrivit documentației tehnice pe care a studiat-o sursa citată. Conform evidențelor Poliției Rutiere, zona este un „punct negru”. O trecere de pietoni este la aprox. 200 de metri distanță. DN 7 Pitești-Sibiu este principala rută comercială, șosea cu peste 20 000 autovehicule/zi și trafic greu intens. În zonă, DN 7 are o bandă/sens.

Pasajul pietonal subteran de la Călimănești va avea 192 km., iar cel de la Căciulata va avea 196 km. Stațiunea Călimănești-Căciulata are varianta de ocolire pentru camioane pe DN 7 CC.

Pasajele de la intrarea în Craiova vor fi construite la kilometrii 4 și 6 pe DN 65, intrarea dinspre Pitești. Pasajul de la km. 4 este prevăzut în zona cartierului Bordei, zonă în continuă dezvoltare lângă o stație de autobuz și o trecere de pietoni. Pasajul de la Aeroportul Craiova este necesar pentru că, în zonă DN 65 are două benzi/sens, iar traversarea se face neregulamentar. CNAIR menționează datele unui recensământ vechi, din 2015 care arată peste 22 800 în tranzit/zi (MZA). CNAIR urmează să semneze contractul cu Ozaltin pentru finalizarea lucrărilor pe primul lot al Drumului Expres Craiova-Pitești și are în derulare un contract pentru proiectarea Drumului de Legătură între Drumul Expres Craiova -Pitești și Ford.

Pentru alte 10 pasaje pietonale cu bani din PNRR care vor fi construire în județele Iași, Neamț și Prahova Compania de Drumuri a obținut finanțare europeană după cum a menționat sursa citată.

Alte articole: CNAIR anunță un nou pas istoric pentru Autostrada Unirii. Opt constructori în cursa pentru contractul de aproape 3 miliarde de lei