- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cine este femeia care se află în spatele Farmaciilor Tei! Antreprenoarea care a devenit milionară și are susținerea celor mai bogați afaceriști din România

08 Jan, 10:28 • Cornel Ghimeșan
În ultimii ani, cei mai mulți români aleg să își cumpere medicamentele de la Farmaciile Tei, însă puțină lume știe cine se află în spatele acestei afaceri uriașe. Acest „imperiu” este deținut de o antreprenoare, care cu multă muncă și un concept bun a ajuns să aibă viața la care unele persoane doar visează.
Cine este femeia care se află în spatele Farmaciilor Tei! Antreprenoarea care a devenit milionară și are susținerea celor mai bogați afaceriști din România

La vârsta de 25 de ani, Roxana Maftei a intrat în universul business-ului, dominat în mare parte de bărbați. După peste două decenii de activitate, ea se bucură de un succes la care mulți tineri antreprenori doar visează. Descoperă în continuare cine este această femeie de afaceri remarcabilă care conduce Farmacia Tei, revoluționând piața autohtonă.

Citește și: Sprijin din fonduri europene pentru instalarea tinerilor fermieri. Ultima șansă pentru finanțarea de 70.000 de euro!

În ultimii ani, Farmacia Tei a devenit alegerea principală pentru mulți români atunci când vine vorba de achiziționarea medicamentelor, produselor de îngrijire personală sau suplimentelor alimentare. Clienții se întorc mereu, impresionați de diversitatea enormă a gamei și de prețurile accesibile, adesea mai mici decât cele găsite în alte farmacii din țară.

Povestea a început în 1998, când Roxana Maftei, o tânără de doar 25 de ani, a decis să pășească în lumea afacerilor. Despre ea se știe că nu este farmacistă, ci are o specializare în management și marketing. Cu tenacitate, a transformat o afacere de cartier într-un lanț de farmacii ce pare asemănător unui supermarket, având în vedere diversitatea bogată a produselor oferite clienților.

Începând cu 2016, Farmacia a continuat să se extindă, deschizând mai multe unități nu doar în București, ci și în afara Capitalei, în orașe precum Constanța, Pitești sau Focșani.

„Deschidem în mai o farmacie în Popeşti Leordeni, pe Şoseaua Olteniţei, pe o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi. Începem să atacăm provincia, avem curaj şi susţinere. În iulie deschidem la Piteşti o farmacie Tei şi un Bebe Tei în galeriile din centrul Auchan, la finalul anului deschidem în Focşani şi farmacie şi Bebe Tei şi tot la sfârşitul anului deschidem farmacie”, a declarat ea, în mai 2023, pentru ZF.

În 2022, afacerea condusă de Roxana Maftei a încheiat un parteneriat surprinzător. 30% din acțiunile companiei au fost preluate de Pavăl Holding, deținut de nimeni alții decât frații Dragoș și Adrian Pavăl, deținători ai firmei Dedeman.

„Investiția fraților Pavăl în Grupul Tei ne va ajuta să putem oferi serviciile noastre unui număr mult mai mare de clienți din România. Dincolo de capacitatea financiară de care dispune, Pavăl Holding va contribui cu experiența sa în dezvoltarea unei rețele de magazine fizice, precum și expertiza în materie de gestiune financiară performantă. Prin acest parteneriat Grupul Tei iși propune să treacă la urmatoarea etapă din evoluția sa beneficiind cât mai mult de know-how-ul, capacitatea de scalare, dar și de soliditatea financiară pe care Pavăl Holding le aduce“, spune Roxana Maftei, potrivit Profit.

Citește și: Lotul 2 de pe autostrada Sibiu – Pitești, blocaje și întârzieri. Constructorul turc nu a depus documentele pentru autorizația de construire – Asociația Pro Infrastructură

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult