- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cine este Simona Bucura Oprescu, propusă noul ministru al Muncii! Marius Budăi este istorie pe scena politică din România!

17 Jul, 07:49 • Stefan Simion
Sunt șanse foarte mari ca, în doar câteva ore, Simona Bucura Oprescu să devină oficial Ministrul Muncii. Aceasta ocupă locul de favorită la funcția de ministru, după demisia lui Marius Budăi.
Cine este Simona Bucura Oprescu, propusă noul ministru al Muncii! Marius Budăi este istorie pe scena politică din România!

În vârstă de 43 de ani, Simona Bucura Oprescu a fost aleasă ca deputat, în urma alegerilor parlamentare din anul 2020. Ea este președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților, iar acum, după demisia lui Marius Budăi, în scandalul azilelor groazei, Simona este favorită pe scena politică pentru a prelua portofoliul de la Ministerul Muncii.

Simona Bucura Oprescu are cele mai mari șanse să devină ministrul Muncii

Simona Bucura Oprescu se află la al treilea mandat. Aceasta a făcut parte din componența Parlamentului și în legislaturile 2016-2020 și 2012-2016, potrivit CV-ului ei, publicat pe site-ul Camerei Deputaților.

De asemenea, ea a fost consilier județean și secretar al Comisiei pentru Învăţământ, Sănătate, Cultură, Culte, Patrimoniu, Sport, Turism, Agrement între anii 2004 și 2008.

Simona Bucura Oprescu, care este absolventă a Facultății de Științe Economice din cadrul Universității de Stat din Craiova, are în CV și un program postuniversitar în domeniul securității naționale la Colegiul Național de Informații din cadrul Academiei Naționale de Informații ”Mihai Viteazul”.

Simona Bucura Oprescu
Simona Bucura Oprescu

Vezi și: Prima reacție oficială a premierului Ciolacu după scandalul azilelor groazei. „Să nu facem uz de zel. Nu cred că amendând cu zeci de milioane pentru că ai găsit 3 lămâi mucegăite va schimba ceva”

De asemenea, în perioada 2009-2011, ea a urmat studii de master în domeniul relațiilor internaționale și programelor europene la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”. În cadrul aceleiași instituții, a absolvit un program postuniversitar în domeniul managementului afacerilor interne.

Simona Bucura Oprescu este din Argeș, este căsătorită și este mama unui copil. Soțul ei, Mihail-Adrian Oprescu, este angajat al ITM Argeș, obținând venituri din colaborarea cu alte instituții, precum Autoritatea Națională pentru Egalitate de Șanse (ANES), Universitatea Constantin Brâncoveanu sau IM Romania.

Potrivit declarației de avere din anul 2020, a încasat, în calitate de deputat, o indemnizație în valoare de 134.328 de lei.

Vezi și: LIVE. Marius Budăi și-a dat demisia din funcția de ministru al Muncii. Primele declarații oficiale de la Guvern. Ciolacu: „Este un gest de onoare pentru care îi mulțumesc”

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult