- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cine primește 1.500 de lei de la stat! Tot ce trebuie să faci este să depui o cerere

11 Jun, 10:20 • Cornel Ghimeșan
Unii români au șansa să primească 1.500 de lei de la stat, potrivit celei mai recente decizii luate de Guvern. Iată ce trebuie să faci.
Cine primește 1.500 de lei de la stat! Tot ce trebuie să faci este să depui o cerere

Mai mulți români au ocazia de a primi bani de la stat. Este vorba de suma de 1.500 de lei per persoană, potrivit celei mai recente decizii luate de Guvern.

Citește și Pensiile și salariile vor crește pentru o categorie de români. Cine primește banii începând cu 1 iulie

Asta nu este tot! Pentru alți români se acordă suma de 750 de lei. Guvernul român a aprobat o procedură pentru acordarea drepturilor de transport gratuit pentru persoanele cu handicap grav și accentuat.

Cine primește banii

Persoanele cu dizabilități vor primi carduri electronice de carburant pentru transport, iar cheltuielile asigurate anual pentru alimentarea cu carburant fiind în valoare de 1.500 de lei pentru românii cu handicap grav, în timp ce persoanele cu handicap accentuat primesc 750 de lei.

De reținut faptul că acești români beneficiază și de alte avantaje de la stat.

Deci, dacă te încadrezi sau vreun apropiat de al tău se încadrează, trebuie să știi și ce trebuie să facă aceștia, pentru 1.500 de lei sau pentru 750 de lei de la stat.

Conform actului normativ, aceștia au nevoie de o cerere.

Mai precis, alternativa pentru una dintre variante se face printr-o cerere scrisă pe care respectivii trebuie să o depună electronic sau la registratura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).

Pe lângă cele menționate anterior, această cerere poate fi depusă de către persoana cu dizabilitate sau de către oricare dintre următoarele persoane – reprezentantul legal, asistentul personal, însoțitorul, părintele sau tutorele.

Te-ar putea interesa și Salarii profesori 2024. Lefurile din învăţământ au ajuns la o medie netă de 5.700 de lei pe lună

„Am fost informați de Autoritatea Națională pentru Protecția Persoanelor cu dizabilități despre faptul că achiziționarea cardurilor de carburant privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap va putea fi efectuată după obținerea de către unitățile emitente a unei autorizații de funcționare specifică, autorizată de Ministerul de Finanțe”, se arată într-un răspuns oficial, conform ActualitateaTV.

Vouchere de vacanță pentru angajații din învățământ

Nu doar persoanele menționate mai sus vor avea parte de anumite beneficii.

Profesorii și angajații din învățământul din România vor fi prima categorie de bugetari cărora le va fi acordată suma de 1.600 de lei corespunzătoare voucherelor pentru vacanța din 2024.

De reținut faptul că banii aceștia îi vor primi angajații care au un salariu net maxim de 8.000 de lei.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult